- Klar for krig med Nato

Russlands tidligere president tror en krig mellom Russland og Nato nærmer seg.

FORBEREDT: Dmitrij Medvedev er tidligere president i Russland og nestleder i Kremls sikkerhetsråd. Foto: Sputnik / Yekaterina Shtukina / Pool / REUTERS
FORBEREDT: Dmitrij Medvedev er tidligere president i Russland og nestleder i Kremls sikkerhetsråd. Foto: Sputnik / Yekaterina Shtukina / Pool / REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands tidligere president og nestleder i Kremls sikkerhetsråd, Dmitrij Medvedev, kom natt til onsdag med krass kritikk på meldingstjenesten Telegram.

- Det virker som om Russland står igjen med få andre valg enn en direkte konflikt med Nato, skriver han.

Videre påpeker han at følgene kan bli svært alvorlige.

- Verre enn andre verdenskrig

I innlegget hevder Medvedev at Russland er klar for en potensiell krig. Dette selv om kostnadene for menneskeheten vil bli større enn under andre verdenskrig.

Ekspresidenten reagerer spesielt på Natos våpenleveranser til Ukraina, samt på en fersk hendelse i det kanadiske parlamentet.

Sistnevnte trekker han fram som et eksempel på «fraternisering med nazistene».

- Pinlig

Det var tirsdag at lederen i Canadas nasjonalforsamling, Anthony Rota, måtte trekke seg etter å ha kalt en ukrainsk naziveteran for en «helt». Det melder AFP.

- Dette er svært pinlig for parlamentet i Canada og dermed også for alle kanadiere, sa landets statsminister Justin Trudeau etter hendelsen, ifølge BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer