Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klar for mmmer suksess

«Mmm mmm mmm» nynnet kanadieren Brad Roberts, og fikk fem millioner verdensborgere til å løpe til nærmeste platesjappe. Nå er Roberts og hans Crash Test Dummies klare til å erobre verden nok en gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hmmm, sier herr Roberts når vi spør om han er drittlei av å bli konfrontert med sin hittil eneste hit. Etter å ha tenkt seg om svarer han:

- Det er tross alt bedre å ha én hit enn ingen.

Han er Crash Test Dummies' lavmælte og dypsindige antistjerne, som nå er klar med, sukk, det vanskelige tredjealbumet, «A Worm's Life».

Bare i Norge solgte plata med megahiten «Mmm mmm mmm», «God Shufled His Feet», 75 000 eksemplarer.

Det synes nærmest som en umulig oppgave å følge opp denne suksessen.

En løs melketann

- Er du bekymret for at Crash Test Dummies skal bli en i rekken av pophistoriens mange «one hit wonders»?

- Nei. Jeg elsker å skrive musikk. Jeg må stole på at folk vil like mine nye sanger like mye som de likte «Mmm mmm mmm», sier Roberts.

På den nye plata gjør han seg nok en gang bemerket med originale temavalg og høytidelige formuleringsmåter i tekstene.

- Jeg er verken hip eller trendy. Og jeg har ennå til gode å skrive en eneste kjærlighetssang. Det blir for banalt og uspennende for meg. På den nye plata har jeg en sang om en gutt med en løs melketann, og en om astronauten som lurer på hva i alle dager han gjør ute i verdensrommet, sier Roberts, som har universitetsutdannelse fra hjembyen Winnipeg.

Drikking og lesing

- Jeg studerte engelsk litteratur og filosofi, og det har helt klart gjort noe med min måte å tenke og skrive på. Jeg er vel en slags akademisk popartist.

- Så mens andre turnerende musikere drikker og doper seg, leser du tung litteratur ...

- Å, det blir ikke bare lesing. Drikking kan være OK, det også, bedyrer Roberts. Han regner med at det blir Oslo-konsert i januar. Så gjenstår det å se om Crash Test Dummies får noen nye hiter innen den tid. Kanskje «Ooo ooo ooo», «Aaa aaa aaa» eller hørte vi «Zzz zzz zzz» ...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media