Klar for ny runde med Lewinsky

Advokatforeningen i hjembyen vil frata Bill Clinton advokatlisensen på grunn av Lewinsky-affæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan bli vanskelig for Bill Clinton å gjenoppta advokatbisnissen når han går av som USAs president. Advokatforeningen i hjembyen Little Rock i delstaten Arkansas har anbefalt at Clinton fratas lisensen som advokat. Årsaken er at et flertall av hans kolleger mener Clinton har begått mened.

Presidenten skal ifølge Arkansas-juristene ha snakket usant, da han i 1998 forklarte seg under ed om sitt angivelige forhold til Hvite hus-medarbeideren Monica Lewinsky. Anklagene var så alvorlige at de førte til riksrettsbehandling av saken.

Clinton hevder selv at han ikke løyg, iogmed at hans eskapader med Monica ikke tilsvarte det aktuelle definisjonen av sex.

Clinton studerte jus ved universitetet i Arkansas og var i mer enn 25 år medlem av det såkalte advokatkammeret i Little Rock. Men nå må han trolig finne seg noe annet å gjøre, når han i januar neste år går av som amerikansk statssjef.

En komite i Arkansas' høyesterett anbefalte mandag å utestenge Clinton. Anbefalingen behandles nå av en lokal domstol, hvor presidenten får bedyre sin uskyld. Saken kan gå helt til delstatens høyesterett.

- Anbefalingen er feil. Vi kommer til å gjøre alt for å motarbeide dette, sier Clintons advokat Dave Kendall.