Klar for nye okseløp

- Jeg har det helt topp, jeg, sier Skiens-mannen Inge Johan Sørensen (36) til Dagbladet.no. I går ble han spiddet av en 500-kilos okse i Pamplona, en hendelse han i dag beskriver som «en bagatell». Nå er han klar for nye okseløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På telefon fra sykesenga i Hospital de Navarra i Pamplona forsikrer Sørensen at han har det meget bra. Han har et 15 centimeter langt gjensydd sår på baksida av høyre kne som minne fra møtet med oksen som spiddet ham.

- På grunn av alle menneskene som løp så jeg ikke oksen før den var rett bak meg. Da var det for sent. Oksen tok meg med hornet og kasta meg opp i lufta, sier læreren fra Gulset ungdomsskole i Skien. Han husker ikke alt og regner med at han fikk en black-out under svevet.

Kamerat så det på TV

Sørensen har fått hjelp en venn med å rekapitulere det som skjedde. I Madrid satt nemlig en kamerat av ham og så hele dramaet direkte via fjernsynet.

Han så hvordan Sørensen kom løpende sammen med alle de andre ned forbi rådhuset i byen, hvordan den enorme oksen nærmet seg bakfra og hvordan Sørensen ble løpt rett ned.

- Han løper selv og er helt kul på de greiene der. Han sa at hvis jeg bare hadde snudd meg litt før, hadde jeg fått øye på oksen slik at jeg kunne ha kommet meg unna.

Gårsdagens okseløp i den baskiske byen er langt fra det første nordmannen deltar i. Han har løpt foran okser i Spania regelmessig siden 1989, i går var femte dagen på rad. Han har sluppet unna med en vrikket fot. Helt til i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer