Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klar for ruskete vår

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Høyres leder Jan Petersen har et samlet og inspirert parti i ryggen foran innspurten i den politiske vårsesjonen. Landsmøtet som ble avviklet i Stavanger i helga, var preget av harmoni og god stemning. I den grad det var motsetninger, kom de knapt til overflaten. Delegatene kaptes om å skryte av sine statsråder, som ble hyllet på rekke og rad for sin innsats i regjeringen og for sine foredrag på landsmøtet.
  • Nå skal man alltid være forsiktig med å legge for stor vekt på stemningen i slike forsamlinger. Den sier like mye om partidemokratiets utvikling som om partienes indre liv. Landsmøter som tidligere var politiske verksteder og arenaer for maktkamp, har de siste åra blitt rene utstillingsvinduer hvor et viktig poeng nettopp er å skape inntrykk av den rene idyll. Selvsagt ulmer det av strid og motsetninger i et parti som har mistet 40 prosents oppslutning på meningsmålingene på et år.
  • Nå står Petersen og hans mulige arvtakere foran en spennende vårsesjon med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett som det dramatiske høydepunktet. Det kan ende med regjeringskrise, selv om de færreste tror det. Selv ser Petersen fram til det han selv beskriver som en «interessant og ruskete prosess». Straks spenningen omkring budsjettet er over, står kommunevalgkampen for døra. Den bør Høyre være godt skodd til. Selv om slagordet «Mer igjen for pengene» kan minne om en reklame for Rimi eller Rema, er kommunalminister Erna Solberg i stand til å forklare hva hun mener. På landsmøtet gjorde hun det på en slik måte at selv kommuneansatte kunne ha bifalt det.
  • Det som i sterkest grad har satt sitt preg på landsmøtet, er hardkjøret mot SV. Høyre ønsker på den måten å skjerpe den ideologiske konflikten mellom to politiske alternativer. Det vil verken partier eller velgere ha vondt av. Dersom debatten samtidig får velgerne til å se at det kommende valget betyr noe for dem, kan det skape fornyet interesse for lokalpolitikken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media