IKKE BARE I WASHINGTON D.C.:  Segway-kjørere utenfor Det hvite hus i oktober i år i forbindelse med en demonstrasjon under budjsettkrisen i USA. Til våren blir ståhjulingene lovlig også i norsk trafikk - som sykler. Foto: Jonathan Ernst, Reuters/NTB Scanpix.
IKKE BARE I WASHINGTON D.C.: Segway-kjørere utenfor Det hvite hus i oktober i år i forbindelse med en demonstrasjon under budjsettkrisen i USA. Til våren blir ståhjulingene lovlig også i norsk trafikk - som sykler. Foto: Jonathan Ernst, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Klar for sykkelstiene til våren

Nå blir ståhjulingen lovlig i trafikken - som sykkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen tar sikte på at folk kan kjøre lovlig rundt på den elektriske ståhjulingen Segway i løpet av kommende vår, opplyser statssekretær Bård Hoksrud u Samferdselsdepartementet.

Statens vegvesen er nå i gang med å lage forskrifter og regler for den nye tohjulingen, skriver VG.

- Vårt utgangspunkt er at en Segway skal behandles som en sykkel i trafikken. Fra før har vi elektriske sykler som blir håndtert på samme måte.

- Dette vil gå greit. Jeg ser ikke for meg en kø av rullende Segway-trafikanter på sykkelveien mellom Sandvika og Oslo, sier Hoksrud.

Syklistenes Landsforening er uenig.

- Jeg er skeptisk til å slippe disse kjøretøyene til i trafikken, ikke minst fordi den som står oppe på denne farkosten neppe har så god kontroll.

- Samtidig er sykkelveier og sykkelfelt overfylt mange steder, sier generalsekretær Trond Berget i Syklistenes Landsforening.

(NTB).