Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klar for sykkelstiene til våren

Nå blir ståhjulingen lovlig i trafikken - som sykkel.

 IKKE BARE I WASHINGTON D.C.:  Segway-kjørere utenfor Det hvite hus i oktober i år i forbindelse med en demonstrasjon under budjsettkrisen i USA. Til våren blir ståhjulingene lovlig også i norsk trafikk - som sykler. Foto: Jonathan Ernst, Reuters/NTB Scanpix.
IKKE BARE I WASHINGTON D.C.: Segway-kjørere utenfor Det hvite hus i oktober i år i forbindelse med en demonstrasjon under budjsettkrisen i USA. Til våren blir ståhjulingene lovlig også i norsk trafikk - som sykler. Foto: Jonathan Ernst, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen tar sikte på at folk kan kjøre lovlig rundt på den elektriske ståhjulingen Segway i løpet av kommende vår, opplyser statssekretær Bård Hoksrud u Samferdselsdepartementet.

Statens vegvesen er nå i gang med å lage forskrifter og regler for den nye tohjulingen, skriver VG.

- Vårt utgangspunkt er at en Segway skal behandles som en sykkel i trafikken. Fra før har vi elektriske sykler som blir håndtert på samme måte.

- Dette vil gå greit. Jeg ser ikke for meg en kø av rullende Segway-trafikanter på sykkelveien mellom Sandvika og Oslo, sier Hoksrud.

Syklistenes Landsforening er uenig.

- Jeg er skeptisk til å slippe disse kjøretøyene til i trafikken, ikke minst fordi den som står oppe på denne farkosten neppe har så god kontroll.

- Samtidig er sykkelveier og sykkelfelt overfylt mange steder, sier generalsekretær Trond Berget i Syklistenes Landsforening.

(NTB).