Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klar for USA

Berit Nesheim er klar for Hollywood: Grytidlig i går morges satte hun seg på flyet til USA, og i kveld er Oscar-kjøret i gang. Da skal «Søndagsengler» vises for filmfolk i Los Angeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regissør Nesheim har invitert over hundre gjester fra media og filmbransjen til filmvisning og middag i kveld. Dette er det første av flere forsøk fram til Oscar-showet på å skape blest om «Søndagsengler».

Om kort tid kommer også hovedrolleinnehaver Marie Theisen til filmbyen for å være med og reklamere for «Søndagsengler». Og når det nærmer seg prisutdeling, vil både filmens produsent NRK og Norsk Filminstitutt stille mannsterke i Los Angeles.

Den Oscar-nominerte filmen har et lanseringsbudsjett på om lag 1,2 millioner kroner. Nesten alt er finansiert av staten etter at Norges Eksportråd bevilget 600000 kroner av sitt Kultex-program i forrige uke. Fra før har Kulturdepartementet gitt en halv million.

TIL HOLLYWOOD: Regissør Berit Nesheim reiste til Hollywood i går for å driver PR for «Søndagsengler» fram mot Oscar-showet 24. mars. Foto: KNUT LYNG