Klar for verden

Et romanverk på seks bøker og 3622 sider ble fullført i 2011. Nå vil Karl Ove Knausgård erobre verden med sin litterære magi, i tillegg til å drive eget forlag.

BLE FERDIG: Karl Ove Knausgård ble ferdig med Min Kamp 6, og er glad for det. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BLE FERDIG: Karl Ove Knausgård ble ferdig med Min Kamp 6, og er glad for det. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste boka, Min Kamp 6, lå som en stor innpakket murstein under et stort antall juletrær i år. Bøkene er oversatt til 17 språk. De fem første bøkene har solgt 400 000 eksemplarer bare i Norge. I tillegg kommer allerede 53 000 solgte eksemplarer av den siste boka.

Omfattende Mange lot seg friste inn i Knausgårds univers da de første tre bøkene kom høsten 2009. Fjerde og femte bok kom våren 2010. Så ble det en lang pause. Et år forsinket kom den siste boka, den mest omfattende avslutningen av et romanverk en norsk forfatter noensinne har skrevet.

- I 2011 ble det veldig mye jobbing. Jeg slet med bok seks fra januar til september. Likevel har jeg hatt et veldig bra år. Jeg kjenner at det er deilig når alt har lagt seg. Det føles veldig fint, sier Karl Ove Knausgård til Dagbladet.

I 1998 kom han med debutromanen Ute av verden, som vakte stor oppmerksomhet. For den ble han belønnet med Kritikerprisen. Han har mottatt en lang rekke priser, og blitt nominert til Nordisk Råds litteraturpris og den prestisjefylte, litterære prisen IMPAC Dublin Literary Award.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer