Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klar klimabeskjed til Obama

Greenpeace aksjonerer over hele Oslo.

DU BESTEMMER: Obama: vårt klima, din avgjørelse, skriver Greenpeace med lyskaster på det ene tårnet på Oslo rådhus. Foto: Greenpeace.
DU BESTEMMER: Obama: vårt klima, din avgjørelse, skriver Greenpeace med lyskaster på det ene tårnet på Oslo rådhus. Foto: Greenpeace. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Organisasjonen synes den amerikanske presidenten Barack Obama har gjort altfor lite for klima.

- Derfor benytter vi anledningen til å fortelle ham det på en rekke måter når han kommer til Oslo torsdag, sier kommunikasjonssjef Bente Myhre Haast i Greenpeace til Dagbladet.

I natt stilte de inn en kraftig prosjektor mot det ene tårnet på Oslo rådhus. Derfra vil budskapet stråle mot murveggen så store deler av Obamas oslobesøk som politiet tillater.

STRÅLTE: Jocke Schullström (f.v.), Vincent Mortensen og Adrian Mortensen fra Greenpeace rigget opp den kraftig prosjektoren på Kontraskjæret for å lyse opp rådhustårnet. Foto: Greenpeace
STRÅLTE: Jocke Schullström (f.v.), Vincent Mortensen og Adrian Mortensen fra Greenpeace rigget opp den kraftig prosjektoren på Kontraskjæret for å lyse opp rådhustårnet. Foto: Greenpeace Vis mer

Flere uttrykk
I tillegg gir de budskapet gjennom såkalt ren grafitti på fortau, med luftballong over Oslo og med et enormt banner på et jorde ved Gardermoen lufthavn. Banneret er på 150 ganger 50 meter og vil være godt synlig når presidentens fly, Air Force One, lander og tar av fra Oslo. Under fakkeltoget ved Grand hotell på fredsprisbanketten torsdag, oppfordrer Greenpeace folk til å bære plakater med klimabudskap til Obama.

SPRAYER BUDSKAP: Greenpeace bruker invers grafitti på fortauene. Foto: Greenpeace
SPRAYER BUDSKAP: Greenpeace bruker invers grafitti på fortauene. Foto: Greenpeace Vis mer

- Hele poenget er at Obama ikke kan gjemme seg bak kongressen på hjemmebane. Det er hans avgjørelse, og vi vil si klart ifra, sier Myhre Haast.

STOPP KLIMAENDRINGENE: Beskjed fra Greenpeace til Obama. Foto: Greenpeace
STOPP KLIMAENDRINGENE: Beskjed fra Greenpeace til Obama. Foto: Greenpeace Vis mer
I NATT Oslo rådhus i natt. Foto: Greenpeace
I NATT Oslo rådhus i natt. Foto: Greenpeace Vis mer
image: Klar klimabeskjed til Obama
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media