- Klar kritikk av politiet

Veronica Orderuds forsvarer Frode Sulland mener det må tolkes som klar kritikk av politiet, når statsadvokaten sender Orderud-saken tilbake for mer etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette betyr en klar kritikk både av den etterforskningen som er gjort, og klar kritikk av de vurderinger politiet har gjort med hensyn til at det skulle være tilstrekkelig grunnlag for å ta ut tiltale i saken. Det har statsadvokaten med dette klart sagt at det ikke er, sier Frode Sulland til NRK.

Veronica Orderuds forsvarer mener dette betyr at saken ennå ikke er oppklart, og at det fortsatt er mange løse tråder man må arbeide videre med.

Lars Grønnerøds forsvarer Steinar Wiik Sørvik merker seg at statsadvokaten er enig med ham.

- Det er positivt at statsadvokaten er enig med meg i at politietterforskningen ikke har vært helt tilfredsstillende, sier han til Dagbladet.no.

Ikke uvanlig

- Politiet gikk ekstremt hardt ut og sa at alle spor var fulgt. Nå sier statsadvokaten at de ikke har gjort det. De stiller krav. Det synes jeg er positivt, sier Wiik Sørvik.

Han understreker at det ikke er så veldig uvanlig at Statsadvokaten sender saker tilbake til politiet for ytterligere informasjon. Han anslår dette til å skje i rundt fem av hundre saker.

Også advokat Cato Schiøtz, som forsvarer Per Kristian Orderud, mener det er positivt at statsadvokaten har sendt Orderud-saken tilbake til politiet for ytterligere etterforskning.

- Dette er en positiv utvikling. Det er bedre at etterforskningen fortsetter enn at det tas ut tiltale på bakgrunn av mangelfull etterforskning, sier Schiøtz.

Han sier at Per Kristian Orderud kan leve med at tiltalespørsmålet som Oslo statsadvokatembeter skal ta stilling til, nå blir utsatt. Det har vært ventet at tiltalespørsmålet ville være avgjort på sensommeren eller høsten.

Det er seks uker siden politiet på Romerike sendte Orderud-saken til Oslo statsadvokatembeter med anbefaling om at det ble tatt ut tiltale. Nå sendes altså saken tilbake til politiet.