«Klar likhet» mellom MAX-8-styrtene

I oktober mistet 189 mennesker livet i Indonesia. I mars mistet 157 mennesker livet i Etiopia. Fellesnevneren er Boeings 737 MAX-8-fly.

SETTES PÅ BAKKEN: Mandag morgen lokal tid melder Ethiopian Airlines på Twitter at de har valgt å sette alle 737 MAX 8-flyene på bakken. Selskapet opplyser at de ikke kjenner årsaken til ulykken, men gjør det som et sikkerhetstiltak. Reporter: Madeleine Liereng. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Data fra de såkalte «svarte boksene», ferdskriverne, om bord ulykkesflyene i Indonesia og Etiopia har en «klar likhet».

- Klare likheter er registrert mellom styrten til Ethiopian Airlines Flight 302 og Indonesian Lion Air Flight 61. Dette skal undersøkes i den videre etterforskningen, sier den etiopiske transportministeren Dagmawit Moges, ifølge NTB.

I begge tilfellene styrtet flyene, et Boeing 737 MAX-8-fly, kort tid etter avgang i det som skal ha vært gode flygerforhold.

Ulykkene

I oktober i fjor mistet 189 mennesker livet da en Lion Air-flyvning styrtet i Indonesia. Søndag 10. mars mistet 157 mennesker livet da en Ehtiopian Air-flyvning styrtet i Etiopia.

I løpet av denne uka har land etter land verden over bestemt å sette det aktuelle flyet på bakken

En rekke asiatiske land, deriblant Kina, India og Singapore har i likhet med EU, Norge og USA bestemt at flyene ikke får operere i deres luftrom inntil videre.

Det er rundt 370 fly av MAX-8-typen i drift i verden i dag. I praksis er alle nå tatt ut av drift, etter anbefaling fra Boeing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer