Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klar med ny plate

TØNSBERG (Dagbladet): Odd Børretzen har allerede klart litt materiale til en ny CD han planlegger å utgi sammen med Lars Martin Myhre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen før Børretzens 70-årsdag, 20. november, avslutter de to sine konsertopptredener for denne gang.

- Nå må jeg se å få gjort noe. Har vært utøvende kunstner for lenge. Til vinteren skal jeg bli skapende kunstner igjen, sier Børretzen som lå ni uker på sykehus og ble operert for magekreft sist sommer.

- For mitt vedkommende føler jeg at det begynner å haste. Det er en ny tanke i mitt liv, sier han ettertenksomt.

Rasisme

Han og Myhre skal jobbe med nye tekster og melodier fram til mars. Da går de i gang med innspillingen av plata som slippes på markedet neste høst.

Børretzen ønsker stoff om toleranse til det nye prosjektet. En av låtene handler om rasisme. Den blir også å finne på en plate som utgis av Blitz-organisasjonen «Antifascistisk Aksjon» neste måned.

- Det er så vanskelig å snakke om rasisme. Det egner seg mye bedre i poesi og sangtekster. Men jeg må være på vakt for ikke å bli moralsk. Det vi driver med er samfunnssatire, ikke misjonsvirksomhet, sier Børretzen.

Moro

Når det gjelder det fantastiske salget av «Noen ganger er det all right» har han følgende syn på saken:

- Folk sier til meg at de tar hatten av for oss på grunn av platesalget. Men det er da ikke vi som har kjøpt platene.

Dessuten er det ikke noe stort kvalitetsstempel at plata har solgt i 53 000 eksemplarer, men moro er det.

Ingen utskeielser etter det inntektsbringende platesalget, men Børretzen har bevilget seg en marmorplate til kjøkkenbenken sin. Det er alt.