Klar oppfordring fra meteorologen

De som har ønsket seg gode skiforhold til jul, får ønsket oppfylt, men meteorologen anbefaler å sjekke veimeldingene.

GLADMELDING: Snøen vil bli liggende i Innlandet. Arkivfoto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
GLADMELDING: Snøen vil bli liggende i Innlandet. Arkivfoto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tirsdag laver det ned på Østlandet, men utover dagen vil det avta.

- Det er de første timene på dagen det vil snø. Det blir mindre og mindre etter hvert. I Oslo vil mesteparten av snøen gi seg i 12-13 tiden. Da blir det oppholdsvær, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe til Dagbladet.

Fortsetter utover kvelden

Jo lenger øst man kommer, jo lenger vil snøen vare. Snøen vil fortsatte å falle fra himmelen utover kvelden i Østfold. I Halden for eksempel vil snøen lave ned til klokka 18 på kvelden.

Tirsdag morgen våknet nordmenn på Østlandet til såpeglatte veier og snøkaos.

- Temperaturen vil holde seg lav hele dagen med fem minus. Det vil bli tørr snø. Det gjør at det fortsetter å være glatt på veiene hvis det ikke saltes eller måkes, sier Alsvik Walløe.

FINNMARK: Da Jack Ivan Sørensen var ute på kveitefiske fikk han seg litt av en overraskelse da han oppdaget hva de hadde fått i garnet. Video: Privat Vis mer

Sjekk veimeldingene

Vakthavende meteorolog Magnus Ovhed forteller at snøen kan gjøre kjøreforholdene utfordrende andre steder også, spesielt over fjellet.

- Langs kysten blir det null grader, da blir det sludd, mens på fjellet blir det snø og snøfokk. Det kan føre til dårlig sikt og i verste fall kan man kjøre seg fast på veien. Så vi anbefaler å sjekke veimeldingene før du skal ut og kjøre, sier han.

PAVE-GLIPP: ITV News-reporter Kylie Pentelow tabber seg ut på direkten 25. desember 2021. Video: ITV News. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Ny snøkaos torsdag

Onsdag blir det bedre kjøreforhold, da det blir opphold. Derimot vil det komme nedbør natt til torsdag og torsdag morgen, forteller Alsvik Walløe.

- Det kan bli glatt på veiene. Selv om de er flinke til å brøyte så vil det sikkert være en periode med usikre forhold på morgenen, sier han.

Nærmere nyttårsaften ser det ut som om været blir mildere, rundt et par plussgrader, forteller meteorologen. Det blir mildest i Agder, Rogaland og Vestlandet.

- Det er sannsynlig at det blir plussgrader rundt Oslofjorden også, sier han.

Opphold i Trøndelag

I Trøndelag snødde det på morgenen mandag. Det vil etter hvert bli opphold og slik vil det holde seg fram til nyttår.

- Det blir stort sett opphold og det ser ut som om det kommer mer snø onsdag og torsdag. Det finnes en mulighet for at det blir nedbør på nyttårsaften. Det er litt tidlig å si om det blir nedbør eller snø, sier Ovhed.

I Nord-Norge kommer det ingen store snømengder, det blir stort sett opphold og minusgrader.

- Inn mot nyttår kan det komme en del snø i Nordland og gradene kan stige opp mot null grader ved kysten. Det blir ett blaff av varm luft dagene før nyttår, sier han.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer