Klar tale, takk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vi har tidligere berømmet statsminister Jens Stoltenberg for klart å uttrykke Norges motstand mot USAs planer om rakettskjold. Den er nedfelt i Soria Moria-erklæringen og er uttrykk for regjeringens klare holdning. Men når Natos forsvarsministre møtes og diskuterer de samme planer er kritikken tilsynelatende forstummet. For der ble det ikke registrert noen kritikk eller motstand mot å utrede Natos tilknytning til disse planene. Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sa etter møtet at hun var den ”mest kritiske” av forsvarsministrene. Men det ble i hvert fall ikke oppfattet av dem som oppsummerte holdningene. Vi er med andre ord med på ferden.

Dette blir naturligvis registrert med glede av det i enhver sammenheng USA-støttende Høyre, mens det, like naturlig, blir møtt med bekymring i det USA-kritiske SV. Å si ja til å utrede Natos tilknytning er imidlertid ikke ensbetydende med å konkludere med å si ja til selve skjoldet. Skal den norske regjeringen ha innflytelse på det som blir Natos holdning, er et minstekrav å uttrykke seg klart og tydelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer