Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klar tale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Stortingets visepresident, Hans H. Røsjorde, kritiserer statsrådene for at de er utflytende og til dels uinteressante når de gir sine redegjørelser for Stortinget. Det er en advarsel som politikerne bør ta alvorlig. Det er bra at regjeringsmedlemmer fra tid til annen kommer til Stortinget og holder redegjørelser. De er mer letthåndterlige enn stortingsmeldingene og kan ha en helt annen aktualitet.
  • Men når Røsjorde og andre representanter nå kritiserer statsrådene, er det fordi de er i ferd med å rutinisere også dette. Til dels oppleves redegjørelsene som en oppramsing av alt det gode departementet arbeider med, til dels er de poengløse og lange. Hensikten med statsrådenes redegjørelser må være at de skal si noe om retningen i regjeringens politikk. De skal ikke brukes til å fortelle hvor flinke byråkratene er. Statsråder er tross alt i politikkbransjen, og det bør også gå fram av det de sier i Stortinget.