Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klar tale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statssekretær Vidar Helgesen sa i går at alle som er motstandere av statsminister Ariel Sharons besøk i Norge er med på å forsinke fredsarbeidet i Midtøsten. I neste setning begrunner Helgesen invitasjonen til Israels statsminister med at det er helt naturlig og viktig at land som Norge snakker med Sharon. «Norge» i denne sammenheng er ikke bare Helgesen, Pettersen og Bondevik. Helgesen glemmer åpenbart at Norge er et demokratisk land med ytringsfrihet, der det hører til borgernes rettigheter å gi uttrykk for sine meninger, for eksempel gjennom lovlige demonstrasjoner.

Det er viktig og riktig å samtale med Israels statsminister, også når han heter Ariel Sharon. Men forutsetningen er at dialogen føres i klar tale. Og her i landet er det mange som mener at Israels viktigste bidrag til en fred i Midtøsten er å avslutte den ulovlige, militære okkupasjonen av palestinske områder.