Klar til å saksøke tyske ukeblader

Kronprinsesse Victoria vant i retten over tysk sladrepresse. Hvis ikke løgnene om Mette-Marit opphører, varsler det norske slottet tilsvarende søksmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN/STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet/Expressen): Etter domstolseieren i Tyskland i går er rollene byttet om. Nå er det de kongelige som jager sladrepressen, ikke omvendt. Over åtte ganger ti centimeter på førstesida vil de to tyske sladrebladene Woche der Frau og Die Neue Frauto dementere og be om unnskyldning for at de har diktet opp løgner om den svenske kongen og tronarvingen, kronprinsesse Victoria.

Kronprinsessen var tydelig fornøyd med resultatet:

- Det er blitt skrevet rene løgner uke etter uke. I lengden er det uakseptabelt. Til slutt var begeret fullt, sa kronprinsesse Victoria gjennom hoffets pressesekretær Cathrine Broms i går.

- Det er gledelig at sannheten har vunnet, sier Victoria.

Varslet rettssak

Etter det Dagbladet erfarer vil også det norske kongehuset markere seg ytterligere overfor de tyske sladrebladene dersom de skriver flere løgnhistorier om den norske kongefamilien.

Det norske slottet varslet tidligere i år at de ville gå til rettslige skritt dersom ryktespredningen om de kongelige fortsatte. Derfor ble gårsdagens beskjed gledelig mottatt.

- Vi tar til etterretning at det svenske hoffet har vunnet fram med sine krav overfor tysk presse, sier informasjonssjef Wenche Rasch til Dagbladet.

Sinnssyke historier

Kronprinsesse Mette-Marit har fått en enda tøffere behandling i de tyske sladrebladene enn Victoria:

Woche der Frau brakte allerede i august i fjor bilde på førstesida av Mette-Marit med innfelt baby, som om barnet allerede hadde kommet til verden.

«Mette & Haakon - hun er gravid og han har en annen,» skrev Echo der Frau under stikktittelen «Forferdelig mistanke» 9. juli i år.

«Kjempeskandale! Er hennes baby ikke Haakons?» skrev bladet Frau mit Herz på sin førsteside 29. oktober i år.

Etter det Dagbladet erfarer har oppslag som dette skapt stor irritasjon på slottet, blant annet fordi man fryktet at leserne ville tro at det som ble skrevet var sant. Slottet skal ha konferert med jurister om dette temaet.

Det norske slottet har det siste året samlet opp flere oppslag som de mener er faktisk feil, men de vil foreløpig ikke gå til sak.

- Det norske kongehuset har ingen planer om rettslige skritt på nåværende tidspunkt, sier Rasch.

Kjærlighetsøy

Oppslaget i Die Neue Frau som nå blir dementert, fortalte at kong Carl XVI Gustaf angivelig har kjøpt ei kjærlighetsøy i Østersjøen til sin datter. Woche der Frau skrev at kronprinsesse Victoria angivelig skal gifte seg med den greske prins Nikolaos.

Sjefen for det tyske sladrebladforlaget Klambt-Verlag i Speyer, Rüdiger Dienst, forklarte oppslaget med at redaksjonen hadde blitt lurt av oppslaget i et gresk ukeblad. Han var godt fornøyd med resultatet av det 20 minutter lange rettsmøtet.

- Dette er en kjennelse vi godt kan leve med, sier han tilfreds.

Dermed skal det vel ikke mange ryktene til før sladrebladene kommer med nye utrolige oppslag fra virkeligheten . Det gis ut rundt 25 slike billigblader i Tyskland. Samlet selger de flere millioner hver uke.

VANT: Sveriges kronprinsesse Victoria.
UTSATT FOR TYSK HETS: De tyske sladrebladene har ikke vært nådige mot Mette-Marit de siste månedene. Løgnhistoriene har irritert slottet kraftig.