Klar til angrep

Carl I. Hagen skal sørge for å klistre Jens Stoltenberg til alle negative utslag av budsjettforliket med regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen avslører overfor Dagbladet hvordan partiet ruster opp våpenarsenalet og vil angripe i tida fram til neste stortingsvalg i 2005.

- Vi har samme rolle nå som Ap hadde i fjor. Etter budsjettforliket med regjeringspartiene ga Ap oss skylda for alt som var galt. Det samme kan vi nå gjøre mot Ap i alle de sakene vi nå ser folk reagerer på, sier Hagen. Han ser allerede økte egenandeler i helsevesenet, fortsatte problemer i kommunene, for lite ressurser til politi og fengselsvesen og høyere bensinavgift.

- Alt dette kan folk takke regjeringen og Ap for. Vi er i angrepsposisjon i alle disse sakene.

- Er ikke dette bare surmuling etter at dere ble satt på sidelinja i høst?

- Absolutt ikke. Vi er ikke på jakt etter regjeringen. Den tror jeg vil sitte til valget i 2005. Og vi er fortsatt åpne for samarbeid i sak etter sak, sier Hagen til Dagbladet.

Flere debatter

Frp-formannen har imidlertid mer omfattende planer enn forutsigbare angrep på Stoltenberg og Bondevik.

For første gang oppretter Frp en informasjonsavdeling i stortingsgruppa, noe alle andre partier har hatt i mange år. Det er et ledd i de siste åras profesjonalisering av organisasjonen. Og ansettelsen av rådgivere blir tatt mer på alvor enn noen gang.

- Før var det slik at det tok seg godt ut på CV-en å ha vært gruppesekretær i Høyre et par års tid. Nå er det slik for Frp også. Vi har fått en haug med søknader, og kompetansen og erfaringen er langt høyere enn før, forteller Hagen.

Det andre grepet partiet nå tar, går rett inn i Frp's strategi om å utfordre Ap's kjerneområder.

- Grovt sett består folks liv av tre deler: jobb, familie og fritidsinteresser. Vi har hatt et godt grep om de to siste delene, men ikke vært flinke nok til å nå ut på arbeidsplassene. Nå skal vi imidlertid gå aktivt inn i debattene som foregår i yrkeslivet. Det betyr at vi vil overvåke medlemsblader og fagtidsskrifter knyttet til enkeltgrupper, sier Hagen. Han nevner Teknisk Ukeblad og Sykepleieren som eksempler.

Flere kjendiser

- Det er mange lærere som vil være enige i vår politikk. Derfor må vi delta i diskusjoner og informere om vår politikk i de fora lærerne deltar og får sin faglige oppdatering fra, lover Hagen.

En del av den informasjonsstrategien henger også sammen med at partiet i framtida ikke kan lene seg på at Frp-formannen er høyt og lavt i alle debatter.

- Jeg skal fortsatt fronte partiet, men vi har lenge vært opptatt av å synliggjøre bredden i partiet. Vi har behov for flere rikskjendiser.

Flere forslag

Det tredje grepet Frp tar, er å legge grunnlaget for valgkampen i 2005. I løpet av året vil partiet legge fram seks til åtte grundige forslag i Stortinget på de viktigste områdene for Frp.

- Det blir blant annet på kriminalitetsbekjempelse, en velferdsreform og innstrammings- og integreringstiltak i innvandringspolitikken. Hvordan de andre partiene reagerer på våre løsninger, vil være med og bestemme hva vi legger vekt på i valgkampen, sier Hagen.

STORT SPILLEROM: Med større ressurser, flere arenaer å spille på og nye forslag vil Carl I. Hagen gjøre 2004 til et enda bedre år for Fremskrittspartiet. - Vi er i angrepsposisjon, sier Hagen.