Klar til kamp etter niese-besøk

Veronica Orderud leser for livet på cella. Dersom hun går opp til eksamen i august, kan den drapssiktede 27-åringen være ferdig utdannet veterinær. Nylig fikk Veronica ekstra motivasjon, da hennes ett år gamle niese besøkte henne på cella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det ikke sikkert at Veronica makter å gå opp til avsluttende eksamen så tidlig som i august. Allerede kort etter at trippeldrapet fant sted, men før hun ble pågrepet, antydet hun til familie og venner at det ville bli umulig.

Men nå leser hun faglitteratur av alle krefter - på cella i Gjøvik kretsfengsel.

Besøk

Flere familiemedlemmer fikk nylig besøke Veronica, som ikke lenger er underlagt brev- og besøksforbud. 27-åringen kan ta imot besøk, men hele tida med en politietterforsker til stede. Etterforskeren griper inn dersom praten berører trippeldrapet.

Mor til Veronica, Bodil Kirkemo, forteller at datteren ikke visste om besøket på forhånd.

- Det ble en stor overraskelse for henne. Veronica var spesielt glad over å se igjen sitt ett år gamle tantebarn. Hun strålte da hun oppdaget jentungen. Vi spiste wienerbrød, drakk kaffe og pratet om løst og fast i nesten to timer. Etter besøket fikk hun beholde et bilde av den vesle jenta. Bildet tok hun med seg tilbake på cella.

Ved godt mot

Familien forteller videre at Veronica er ved godt mot og veldig kamplysten:

- Hun så utrolig godt ut. Sist vi så henne, var i begravelsen. Hun er ei helt annen jente nå, blir det sagt.

Veronica er innelåst i fengselet 23 timer i døgnet. Hun får én times lufting - og av og til spiller hun litt bordtennis, dersom det passer for fengselsbetjentene.

- Veronica skryter av de ansatte. Det er tydelig at de tar seg godt av henne. Men dagene fortoner seg nok triste. Hun låses inn på cella hver kveld klokka 19.30. Så ser hun ingen på 13 timer. Det er noe av denne tida hun bruker til å lese faglitteratur. Men saken kverner i hodet og gjør det vanskelig å konsentrere seg, forteller mamma Bodil.

- Hun er bekymret for eksamen, men jeg har bedt henne om ikke å mase med det. Ta eksamen når du føler at tida er moden, var mitt råd.

- Indre styrke

- Hvorfor tror du Veronica er i så godt humør?

- For meg finnes det bare én forklaring: at hun er uskyldig. Er du uskyldig, bærer du ofte med deg en indre styrke. Den styrken føler jeg at Veronica har. Det hun forteller, har hun virkelig opplevd. Det er ikke noe juks, mener mamma Bodil. Ifølge familien var Veronica opptatt av hvorvidt ektemannen Per Kristian får anledning til å treffe noen i fengselet.

Etter hva Dagbladet forstår, skal det også ha blitt innvilget besøksordning for Per Kristian Orderud.