Forsvarssjef Eirik Kristoffersen:

Klar Ukraina-beskjed til folk

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen mener at det vil være bekymringsfullt om krigen i Ukraina mister oppmerksomhet, og oppfordrer sterkt til å holde den oppe. Kanskje spekulerer Putin på at samholdet i Vesten kan slå sprekker, advarer han.

KLAR BESKJED: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen gir klar beskjed om viktigheten av at folk og medier holder oppmerksomheten oppe om det som skjer i Ukraina. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR BESKJED: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen gir klar beskjed om viktigheten av at folk og medier holder oppmerksomheten oppe om det som skjer i Ukraina. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dersom krigen i Ukraina etter hvert får mindre oppmerksomhet både i media og i befolkningen, mener jeg at det er bekymringsfullt, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til Dagbladet.

Han sier at vi må fortsette å stå samlet i vår støtte til Ukraina.

- Ukraina slåss en kamp i Europa som handler om mye mer enn territoriet Russland forsøker å okkupere. I tillegg er krigføringen svært brutal og ødeleggelsene enorme. Både de militære og sivile tapene er store.

Kristoffersen fortsetter:

- Vi må holde oppe oppmerksomheten på det som skjer, selv om krigen nå har vart i over seks måneder og ikke ser ut til å stanse med det første.

Forsvarssjefen mener at Vesten må støtte Ukraina på kort sikt i den pågående kampen, i forberedelsene til neste fase i krigen og når Ukraina en gang i framtida skal forsvare og gjenoppbygge landet sitt.

- Ukraina er avhengig av vestlig støtte i lang tid framover. I selve krigen er Ukraina helt avhengig av støtten fra vestlige våpenleveranser for å kunne stå imot den russiske militære aggresjonen.

Vestens samhold

Videre sier han at Putin kanskje spekulerer på at Vestens samhold kan slå sprekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.