Klara Klok trues av nedleggelse

Etter 14 år kan det være slutt på helsetjenesten Klara Klok. Mindre bevilgninger har ført til at driftsmidlene er brukt opp, og tjenesten kan derfor bli lagt ned i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Hvert år får helsetjenesten på nett flere titusen henvendelser fra ungdom om helse, rus, sex og sykdom. I fjor ble det registrert 5,6 millioner besøk på nettsidene, som har en database med rundt 500.000 spørsmål og svar.

Men etter å ha fått redusert støtten fra Helsedirektoratet med to tredeler i år, er kassa nå tom, skriver Aftenposten.

- Regjeringen kan umulig ha tenkt på at dette vil føre til økt belastning på det øvrige helsevesenet, sier Adrian Tollefsen i Mental Helse Ungdom.

Klara Klok er et lavterskeltilbud der barn og ungdom anonymt kan spørre om temaer som blant annet spiseforstyrrelser, tvangstanker, selvmordstanker og kjønnssykdommer. Henvendelsene besvares av et fagpanel av leger, psykologer, helsesøstre og sexologer. Hittil i år har tjenesten fått over 80.000 henvendelser.

Nordland fylkeskommune, som drifter Klara Klok, har sendt et klagebrev til Helsedirektoratet, og avdelingsdirektør Henriette Øien sier at de vil prøve å få til en løsning som innebærer at tjenesten kan opprettholdes.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer