Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Klare bevis mot Mossad

Politiet i Dubai knytter nå drapet av Hamas-lederen til Israels etterretningstjeneste Mossad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet i Dubai sier de har klare bevis for at Israels etterretningstjeneste Mossad var innblandet i drapet på en Hamassjef i Dubai i januar. De 11 mistenkte i saken kom seg inn i landet med forfalskede pass.

Registreringer av telefonsamtaler og kredittkortbruk beviser tydelig at Mossad var innblandet, sa Dubais politisjef Dhahi Khalfan i et intervju som avisen Al-Bayan trykket lørdag. Kredittkortene ble brukt til å kjøpe flybilletter, framholdt han.

- Politiet har fått bekreftet at de mistenkte betalte for billetter kjøpt i andre land med kredittkort som var utstyrt med samme navn som sto i de falske passene. Mossad er i 99 prosents grad innblandet i denne saken, fortsatte politisjefen.

Palestineren Mahmoud al-Mabhouh, et ledende medlem av islamistbevegelsen Hamas, ble funnet drept på sitt rom på et luksushotell i Dubai 20. januar i år. Politisjef Khalfan har sagt at han mistenker Mossad for å stå bak drapet.

De israelske etterretningstjenesten avviser dette blankt. Israelerne avfeier også krav om at Mossad-sjefen Meir Dagan må arresteres, og sier at anklagene mot han og tjenesten har leder er grunnløse.

(NTB-Reuters-AFP)


DREPT AV UTENLANDSKE AGENTER:  Hamas-tilhengere står foran portrettet av Mahmoud al-Mabhouh som ble drept på et hotellrom i Dubai 20. januar i år.  Foto: SCANPIX/EPA
DREPT AV UTENLANDSKE AGENTER: Hamas-tilhengere står foran portrettet av Mahmoud al-Mabhouh som ble drept på et hotellrom i Dubai 20. januar i år. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!