Klare for «brutal» debatt i natt. Irbaz (20): - Jeg vil bli litt bekymret hvis Trump velges til president

Trump-rivalene i motvind før nattas debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOUSTON, Texas (Dagbladet): - Jeg vil nok bli litt bekymret hvis han velges til president, sier Irbaz Arab (20) til Dagbladet.

20-åringen er muslim, studerer petroleumsteknologi ved Universitetet i Houston, og står i kø for å få med seg et studentmøte med CNN-stjerna Anderson Cooper. Køen er flere hundre meter lang, og Arab og de andre studentene vil få det med seg som en oppvarming til den siste republikanske presidentdebatten som holdes ved Texas-universitetet i natt norsk tid.

Den CNN-sendte debatten er den første etter Donald Trumps suverene seier i Nevada, og den siste før neste ukes supertirsdag, da til sammen 595 delegater står på spill for republikanerne i elleve delstater. 1237 delegater trengs for å vinne nominasjonen.

Spår «brutal» debatt Trump har medvind på så godt som alle målinger, og de fleste eksperter mener han er i ferd med å avgjøre hele den republikanske presidentvalgkampen.

Politico spår en «brutal» debatt, og tror det kan bli hett særlig mellom Ted Cruz og Marco Rubio. Florida-senator Rubio trenger å få Cruz ut av veien, for å få til en mann mot mann-kamp med Trump hvis han skal ha en mulighet til å vinne, skriver nettstedet.

STORFAVORITT: Donald Trump. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STORFAVORITT: Donald Trump. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Men det kan komme Rubio-angrep også mot Trump, og Rubio kom med noen stikk på et valgmøte i Houston i går. Han angrep Trump for å ikke si hvem han støtter i Israel-Palestina-konflikten, og for å knapt si noe om hva slags utenrikspolitikk han vil føre.

- Du kan ikke bare si at du vil «hyre inn de beste folka som finnes». De smarteste folka er der allerede. De forteller presidenten hva han bør gjøre. Han ignorerer det. Dere fortjenter å vite nøyaktig hva den neste presidenten vil gjøre, sa han ifølge NBC.

Statsmannen Trump? Rubio blir fortsatt sett på som en kandidaten som kan slå Trump. Men han har ikke vunnet et valg ennå, og nå ser det ut til at han ikke en gang vil klare å vinne i hjemstaten Florida 15. mars. Ted Cruz har på sin side lenge ledet i hjemstaten Texas, men nå viser en ny måling at det kan bli jevnt også der. Trump kan altså vinne på bortebane, i stater hvor vinnerne får med seg mange delegater.

Politico spår at Trump kanskje vil være roligere enn tidlig, og at han kan legge opp til en mer statsmannaktig opptreden. Men som de selv påpeker: Det er umulig å forutse hva Trump kan finne på.

Irbaz Arab gleder seg til debatten.

- Jeg ser fram til å høre hva de har å si, og ønsker å gi alle en sjanse. Trump har sagt en del splittende ting tidligere som gjør meg litt urolig, men det blir interessant å høre hva han sier nå.

Bernie-tilhenger Trump har blant annet sagt at alle muslimer bør nektes innreise til USA. 20 år gamle Irbaz Arab er født og oppvokst i Houston, og sier han trolig vil stemme på demokraten Bernie Sanders. Vermont-senatoren er også den som har størst synlig støtte på universitetet, selv om han ligger et stykke bak Clinton i delstaten.

- Jeg tror han kan ha en sjanse, sier Arab.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram