Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klare for mer skryt

BERGEN (Dagbladet): Kjersti Berge, Elisabeth Moberg og Marit Voldsæter bygger seg opp til premiere på del to av suksesskabareten «Kvinner på randen av en oppskrytt aften». De håper på mye skryt - denne gangen også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inne på scenen på utestedet Rick's står tre bergensdamer og kakler i munnen på hverandre. Instruktør Arvid Ones klager over hodepine og er usikker på om det er varmegradene eller kvinnekaklingen som er årsaken. Han prøver å få damene til å konsentrere seg om tekster, musikk og koreografi, men skuespillerne er mer opptatt av de nye underbuksene Marit nettopp har kjøpt.

- Vi jobber på kvinnemåten: I januar plukket vi fram kostymer og valgte ut kjoler til premierefesten. Tekstene og det der tar vi nå. Det viktigste først, forteller Kjersti Berge og fniser.

Jentene satser på hverandre framover og skal ut på tur med kabareten sin når det går mot høst og vinter. De største norske byene skal få besøk av damene. Det var planlagt turné sist også, men Kjersti ble gravid og fant ut at da måtte hun vel også føde.

På kvinners vis

I vår har jentene vært faste gjester hos Rune Larsen i NRK-programmet «Larsens spesial». De verbale spilloppene har nådd ut til det norske folk, men det sterkeste gjennombruddet fikk bergenstøsene med kabareten «Kvinner på randen av en oppskrytt aften» som de spilte i fjor.

Damene ble straks divaer, bejublet av både publikum og kritikere. Den oppskrytte aftenen ble skrytt opp i skyene, og nå kommer altså neste episode. Premieren er 14. august, men allerede nå er 4500 av 4800 billetter solgt.

- Vi startet fordi vi var provosert over de dårlige revyrollene som finnes for kvinner. Man skal liksom være veldig søt eller stå litt dum ved siden av vittig mann, mener Marit Voldsæter. Slike skikkelser passer dette trekløveret dårlig. De lager heller kabarat med sterke, skeive, feminine vinklinger på verden, menn og - kvinner.

Absolutt fabelaktig

- Det er gøy å spille mann. Alle de sidene du har gått og irritert deg over i årevis får du blåst opp og ut, sier Marit.

- Vi får til og med betalt for det, legger Elisabeth til.

- Det er rene terapien, avslutter Kjersti.

Humoren har brodd. Det handler om alder, øldrikkende menn, svigermødre, cellulitter og oppvekst. Og om hvor inni helsike vondt det er å føde. Forbildet er damehumoren i den engelske serien «Absolute Fabulous». Men kvinner på randen glir over i flere absurditeter.

- Kabareten vår er garantert fri for Yngve Hågensen-parodier. Vi har ikke sånn «se-så-morsom-jeg-er-når-jeg-ligner-på-humor», sier Marit.