Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klare for stormen «Tor»

Allan Karlsen og Ole Rasmussen håper stormen «Tor» ikke blir for tøff for båthavna ved Gamle Bergen.

HÅPER DET GÅR BRA: Allan Karlsen og Ole Rasmussen har hver sine store båter liggende fortøyd ved Elsesro båthavn. De håper vinden dreier mot vest slik at de ikke blir rammet av de verste bølgene. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
HÅPER DET GÅR BRA: Allan Karlsen og Ole Rasmussen har hver sine store båter liggende fortøyd ved Elsesro båthavn. De håper vinden dreier mot vest slik at de ikke blir rammet av de verste bølgene. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Bølgene i Byfjorden i Bergen har begynt å bli hvite. Flytebryggene i båthavnene svinger godt, rykkvis og brått.

- Vi har opplevd tøffe stormer her før. Det har gått noen båter, men aldri folk. De fleste har sikret båtene sine godt, men kanskje ikke alle. Jeg skal snart gå en tur rundt for å sjekke, sier havnesjef Ole Rasmussen i Elsesro båthavn ved Gamle Bergen.

Han har selv en 57 stor seilbåt som ligger ved den innerste flytebryggen. Utenfor båthavnen ligger en stor og solid bølgedemper som tar imot de verste støtene fra bølgene.

- Håper vinden dreier - Jeg følger med på værmeldingene og ser at den verste vinden skal komme i 1400-tida. Nå kommer vinden fra sør-sørvest. Vi håper at den dreier mer mot vest. Da skal det gå bra for oss, sier Ole Rasmussen.

Allan Karlsen bor i husbåten «Kong Ferking» like ved. Han holder seg orientert om utviklingen og spør havnesjefen om gode råd.

- Båten min er så stor at det bør gå helt greit, men det er noen som bor i mindre seilbåter her. De vil få det tøffere, sier Karlsen.

Håper det går bra Han pendler mellom Los Angeles og Bergen hvor han driver et kosmetikkfirma. I Bergen bor han i husbåten som ligger fortøyd i Elsesro båthavn.

TØFF VIND: Havnesjef Ole Rasmussen i Elsesro båthavn ved Gamle Bergen sier at det har gått med noen båter tidligere.. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
TØFF VIND: Havnesjef Ole Rasmussen i Elsesro båthavn ved Gamle Bergen sier at det har gått med noen båter tidligere.. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer

- Vi hadde mye tøffere vind her ved en tidligere anledning. Da gikk det helt fint. Jeg forstår at vinden skal bli sterkere enn den er nå, men jeg må bare håpet at det går like smertefritt denne gangen, sier Allan Karlsen.

Bergen kommune har mobilisert kriseledelsen, og har ekstra bemanning på vakt.

Oppdatert varsel fra Metereologisk institutt fredag klokken 11.00 er at det i Hordaland er ventet sørvest full storm på kysten, sterk storm i nordlige del, med vindkast på 35-45 meter i sekundet inn over land. Det blir høye bølger inn mot kysten. Signifikant bølgehøyde er ventet å bli 9-12 meter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media