Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klare linjer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • De forsiktige tegnene til liberalisering i det prestestyrte Iran har visst gått til hodet på statssekretær Janne Haaland Matlary. Først sendte UD en hemmelig delegasjon dit for å få førstehånds opplysninger om landet. At man reiste var positivt, men ikke at reisen var så hemmelig at selv det regjeringsoppnevnte kontaktutvalget for Iran ikke visste noe. Dernest uttalte Haaland Matlary til Aftenposten at UD ville se «veldig positivt» på kulturkontakt mellom Norge og Iran. Statlig støtte til reise og arrangementer kunne man nærmest regne med.
  • Men prestene nekter å trekke fatwaen mot Salman Rushdie og hans forleggere tilbake. Fortsatt vil en halvstatlig iransk stiftelse betale titalls millioner dollar for mordet på Rushdie. Det var derfor på sin plass at fungerende statsminister Anne Enger Lahnstein i går avviste at staten vil støtte kontakt med Iran før fatwaen er opphevet. Norges politikk overfor landet står også ved lag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!