Klare til å bombe Somalia

USA forbereder seg på å bombe Somalia. De vil hindre at det krigsherjede landet blir den nye basen for Osama bin Laden og al Qaida. 100 al Qaida-soldater skal ha blitt observert i Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USA forbereder seg på å bombe Somalia. Amerikansk etterretning har i lang tid mistenkt at al Qaida har baser i det muslimske landet. Bin Laden har tidligere oppholdt seg i Somalia.

Rundt 100 personer som er kjent som al Qaida-medlemmer, har blitt observert i Somalia, skriver Washington Times. De skal ha vært sammen med medlemmer av den muslimske grupperingen Al-Ittihad Al-Islam.

Flere arrestert

For snart to uker siden ble ni personer arrestert i Somalia fordi de har al Qaida-kontakter. Syv av de arresterte var irakere, én var kurder og én var palestiner.

Den somaliske regjeringen har prøvd å vise vilje til å hjelpe amerikanerne i kampen mot terroristene for å forebygge den amerikanske lysten til å bombe baser i landet. Men amerikanske militærfly og allierte fly kartlegger eventuelle bombemål, og offiserer har vært i kontakt med militsen i Somalia for å få vite om eventuelle baser. De stoler ikke på at soma liske ledere selv klarer å ordne opp: Landet har vært rammet av borgerkrig i mange år og mangler sterke myndigheter, rettsvesen og infrastruktur.

Utenfor hovedstaden Mogadishu har det i lengre tid vært stasjonert amerikanske marinefartøy. Likevel skal det ha blitt smuglet våpen fra Afghanistan til Somalia.

Støttes av regjeringen

Det amerikanske forsvarets øverste sjef Richard Myers varslet i midten av desember av Somalia kan bli rammet av USAs vrede. Han mener at bin Ladens terrorister oppholder seg i landet og at de får aktiv støtte fra regjeringen. Han understreket at USA også vil vurdere andre aksjonsformer enn bombing.

FATTIG:</B> Somalia er preget av borgerkrig og anarki. Det gjør det mulig for terror-celler å slå seg til i landet uten å få myndighetene på nakken.
SOMALIA NESTE:</B> General Richard Myers har tidligere sagt at Somalia står på listen over land som er mulige terrorbaser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer