Klare til å bombe Somalia

USA forbereder seg på å bombe Somalia. De vil hindre at det krigsherjede landet blir den nye basen for Osama bin Laden og al Qaida. 100 al Qaida-soldater skal ha blitt observert i Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA forbereder seg på å bombe Somalia. Amerikansk etterretning har i lang tid mistenkt at al Qaida har baser i det muslimske landet. Bin Laden har tidligere oppholdt seg i Somalia.

Rundt 100 personer som er kjent som al Qaida-medlemmer, har blitt observert i Somalia, skriver Washington Times. De skal ha vært sammen med medlemmer av den muslimske grupperingen Al-Ittihad Al-Islam.

Flere arrestert

For snart to uker siden ble ni personer arrestert i Somalia fordi de har al Qaida-kontakter. Syv av de arresterte var irakere, én var kurder og én var palestiner.

Den somaliske regjeringen har prøvd å vise vilje til å hjelpe amerikanerne i kampen mot terroristene for å forebygge den amerikanske lysten til å bombe baser i landet. Men amerikanske militærfly og allierte fly kartlegger eventuelle bombemål, og offiserer har vært i kontakt med militsen i Somalia for å få vite om eventuelle baser. De stoler ikke på at soma liske ledere selv klarer å ordne opp: Landet har vært rammet av borgerkrig i mange år og mangler sterke myndigheter, rettsvesen og infrastruktur.

Utenfor hovedstaden Mogadishu har det i lengre tid vært stasjonert amerikanske marinefartøy. Likevel skal det ha blitt smuglet våpen fra Afghanistan til Somalia.

Støttes av regjeringen

Det amerikanske forsvarets øverste sjef Richard Myers varslet i midten av desember av Somalia kan bli rammet av USAs vrede. Han mener at bin Ladens terrorister oppholder seg i landet og at de får aktiv støtte fra regjeringen. Han understreket at USA også vil vurdere andre aksjonsformer enn bombing.

FATTIG:</B> Somalia er preget av borgerkrig og anarki. Det gjør det mulig for terror-celler å slå seg til i landet uten å få myndighetene på nakken.
SOMALIA NESTE:</B> General Richard Myers har tidligere sagt at Somalia står på listen over land som er mulige terrorbaser.