Klare til å dra hjem i dag

- Tror Israel ser fram til å bli kvitt oss, sier Erik Fosse til Dagbladet.no.

ENSOM SVALE: Kirurg Erik Fosse (i midten) har i ti dager stått på for å behandle skadde på Shifa-sykehuset i Gaza by. Samtidig har han og kollega Mads Gilbert fungert som reportere fra krigsområdet, i mangel på journalister utenfra. Foto: ISMAIL ZAYDAH/REUTERS/SCANPIX
ENSOM SVALE: Kirurg Erik Fosse (i midten) har i ti dager stått på for å behandle skadde på Shifa-sykehuset i Gaza by. Samtidig har han og kollega Mads Gilbert fungert som reportere fra krigsområdet, i mangel på journalister utenfra. Foto: ISMAIL ZAYDAH/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASHKELON, ISRAEL/OSLO (Dagbladet.no): Det har hersket forvirring rundt hvorvidt de to norske legene i Gaza, Mads Gilbert og Erik Fosse, er rede til å reise hjem eller ikke, og i går kom det flere meldinger og kontrameldinger.

Men seint i går kveld bekrefter Erik Fosse overfor Dagbladet.no at de to, som har blitt verdenskjente for sine rapporter fra Gaza, er rede til å dra allerede i dag - om det fysisk lar seg gjøre.

Planlegger hjemreisenFosse, som leder den norske helseorganisasjonen Norwacs operasjon på Gaza, forteller at han og kirurgkollega Gilbert planlegger returen til Norge.

- Planen da vi dro, var å bli til mandag denne uka. Men vi følte ikke vi kunne dra, verken medisinsk eller i forhold til vitnerollen vi har hatt, sier krigskirurgen til Dagbladet.no.

Siden Israel har nektet journalister utenfra å reise inn på Gazastripen mens operasjon Cast Lead («støpt bly», red.anm.) pågår, er Fosse og Gilbert blitt sentrale i å levere førstehåndsrapporter fra krigsområdet, og har uttalt seg hyppig til så vel norske som utenlandske medier. Dermed har de delvis sabotert informasjonslokket israelske myndigheter ønsker å legge over offensiven.- Nå tror jeg Israel ser fram til å bli kvitt oss, og det vil jo ikke være noe godt trekk for dem å skyte oss, sier Erik Fosse galgenhumoristisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer