Klare til å kidnappe Arafat

En israelsk elitestyrke har siden mars 2002 stått klar til å fjerne Yasser Arafat. Alt de venter på er et politisk klarsignal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag melder NTB at en fersk meningsmåling blant israelere viser at 37 prosent mener Arafat bør likvideres. I går avgjorde det israelske sikkerhetskabinettet at de i prinsippet er for å utvise ham fra Vestbredden.

Ifølge dagens utgave av Jerusalem Post har en elitestyrke stått klar til å fjerne Arafat siden mars 2002.

Rapporten avisa henviser til stammer opprinnelig fra israelsk radio, som mener å vite at den israelske regjeringen gjorde seg klar til å kidnappe Arafat for mer enn to år siden. Dermed opprettet de elitestyrken som skulle fjerne Arafat under navnet «Operation Defensive Shield».

Til nord-Afrika

Planen skal ha vært å innta Arafats hovedkvarter i Ramallah, kvitte seg med all motstand, for så å få Arafat inn i et helikopter. Fra Vestbredden skulle han fraktes til et ikke spesifisert Nord-Afrikansk land.

Operasjonen har vært nøye planlagt, og en høytstående tjenestemann hevder overfor israelsk radio at elitestyrken flere ganger har befunnet seg i umiddelbar nærhet av Arafat. Så langt har operasjonen blitt utsatt fordi politikerne ikke har gitt grønt lys for kidnappingen.

Et spørsmål om tid?

I går inntok israelske styrker det palestinske kulturdepartementet i Ramallah. Fra bygningen har de full oversikt over Arafats hovedkvarter. Med sikkerhetskabinettets prinsippavgjørelse i går kan det nå være snakk om tid før Israel bestemmer seg for å deportere Arafat.

Det er en kjent sak at israelske myndigheter anser Arafat som den største bremseklossen i fredsprosessen i Midt-Østen.

Sikkerhetskabinettets avgjørelse er kontroversiell i Israel. Selv om flertallet i sikkerhetskabinettet åpenbart støtter en utvisning av Arafat, tror lederen for den israelske sikkerhetstjenesten at en utvisning bare styrker Arafats posisjon.

Arafat selv nekter å gå i eksil. Ikke ser han for seg å bli fjernet med makt heller.

- Her er pistolen min. Ønsker noen å kidnappe meg må de drepe meg. Jeg skal kjempe til siste kule, skal Arafat ha fortalt den israelsk-arabiske politikeren Ahmed Tibi i går.

OMRINGET AV SIKKERHETSFOLK: Yasser Arafat voktes kontinuerlig. Men en israelsk elitetropp skal være klare til å kidnappe ham.