Mutasjoner funnet i Bergen:

- Klare til å trykke på den røde knappen

Bergen kommune oppdaterte torsdag ettermiddag om situasjonen i kommunen, etter at det er blitt avdekket tilfeller av både den britiske og den sørafrikanske mutasjonen.

DRAMATISK: Byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer (AP) sier bergenserne må belage seg på nye restriksjoner. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag er det påvist flere tilfeller av den britiske mutasjonen, i tillegg til at det totalt er avdekket fire tilfeller av den sørafrikanske mutasjonen i Bergen.

Smitteveien for én av personene med det sørafrikanske viruset er foreløpig ikke kjent, og dette er første gang man ikke kan knytte tilfeller av dette viruset til reisende.

Fram til onsdag var det bare påvist to tilfeller av denne mutasjonen i Norge, ifølge FHI, og begge kunne knyttes til utenlandsreise.

Kan måtte stramme inn

Bergen kommune har hatt lave smittetall den siste tida, men etter at mutasjonene ble oppdaget onsdag har innstramminger vært oppe til vurdering.

- Vi trykker ikke på den store røde knappen i dag, men som by må vi forberede oss på at det kan skje, og at det kan skje raskt, sier byrådsleder Roger Valhammer på en pressekonferanse torsdag.

- Nå er vi inne i en dramatisk tid for Vestlandet. Det er store utbrudd i Ulvik, og vi har fått påvist mutasjoner her i Bergen også, sier han.

Til tross for «dramatiske nyheter» andre steder på Vestlandet, opplever imidlertid Valhammer at de har oversikten i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer