Klare til fuglevasking

Forberedelsene til vasking av oljeinfisert fugl er i full gang på Havneterminalen i Langesund. Allerede i ettermiddag kan de første fuglene få behandling.

FORBEREDER: Karen Tvedt fra Swan og Trine Strømme fra Norges Naturvernforbunnd forbereder vasking av oljeskadd fugl på Havneterminalen i Langesund: Foto Per Flåthe
FORBEREDER: Karen Tvedt fra Swan og Trine Strømme fra Norges Naturvernforbunnd forbereder vasking av oljeskadd fugl på Havneterminalen i Langesund: Foto Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LANGESUND (Dagbladet) : -Vi er egentlig klare til å sette i gang, sier Karen Tvedt, konsulent og biolog fra selskapet Swan.

Sammen med WWF-Norge, Norges Naturvernforbund avdeling Østfold, Norsk Ornitologisk Forening og Direktoratet for Naturforvaltning ved Fylkesmannen i Telemark, skal de utføre ordren fra  miljøvernminister Erik Solheim. Nemlig å vaske oljeskadd sjøfugl i store mengder.

Selskapet Swan sitter inne md spisskompetanse på rehabilitering av oljeskadd vilt.-Så dere regner med å få inn for eksempel seler og andre pattedyr også?

-Ja, det kan vi ikke se bort i fra, sier Tvedt.

Stantens Naturforvaltning er allerede ute for å finne infisert fugl, som skal bringes til Havneterminalen i Langesund for vasking.

MisforståelseDet tok litt tid før oragniseringen av vaskingen kom i gang. En stund så det ut til at alt arbeidet skulle fåregå et helt annet sted i Bamble. Dette ble endret.

Nå retter Tvedt og hennes kompanjonger en takk til Wector Yachting for at de stilte opp frivillig med område og fasiliteter, selv om dette ikke blir benyttet i første omgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer