Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Klare til kamp

LONDON (Dagbladet): - Vi er klare for til å sende våre styrker i kamp i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et stort ansvar som hviler på en regjering når man sender mennesker i strid, men vi er villige til å ta dette ansvaret. Vi må også innse at dette kan medføre tap av menneskeliv.

Statsminister Tony Blair var usedvanlig klar i går kveld.

- Vi er klare sammen med våre allierte i NATO, og vi aksjonerer for å forhindre en humanitær katastrofe. 250000 mennesker er blitt hjemløse, 170000 har forlatt sitt hjemland og 25000 er drevet på flukt de siste ukene. Vi har gitt vårt ord til folket i Kosovo, og vi står ved våre løfter, sier statsminister Tony Blair.

-For det første må vi stanse den etniske rensningen som foregår i dette øyeblikk, og dessuten sikrer vi verdensfreden på lang sikt ved å slå ned på terroren som foregår, sier Tony Blair.

Han sier at NATO må aksjonere raskt for å forhindre en humanitær katastrofe av enorme dimensjoner.

- En militær aksjon ser ut til å være eneste måten å forhindre at tusener av menn, kvinner og barn blir drept, utsatt for etnisk rensing eller terrorisert av en brutal diktator, sier statsminister Tony Blair.