Klare til kamp

Israel er redd for store tapstall dersom Yassir Arafat gjør alvor av trusselen om å sette sine politisoldater inn for å støtte de palestinske demonstrantene. Mange palestinske politisoldater har krigserfaring, og deres tålmodighet er på bristepunktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den palestinske selvstyremyndigheten, politiet og sikkerhetstjenestene har rett til å forsvare vårt land og vårt folk med alle midler, inkludert våpen, sa Arafats talsmann Ahmed Abdel Rahman i går.

Utsagnet tolkes som en trussel om å sette væpnede politisoldater inn i kampene mot de israelske okkupasjonsstyrkene i Gaza og på Vestbredden.

Farligere

Den israelske hæren frykter større tap dersom Arafats politisoldater settes inn. Soldatene er godt trent, og mange av dem har erfaring fra krigen i Libanon.

I

sraelerne regner dem som langt farligere enn Tanzim-militsen, som har stått bak de fleste væpnete konfrontasjonene.

Så langt har Arafat beordret sine styrker til å unnvike direkte konfrontasjon med israelerne, men etter det voldsomme rakettangrepet mot Gaza by mandag signaliserte han i går at ordrene kan endres.

- Begrenset krig


I går kveld forsterket Israel sine styrker på Gaza-stripen, meldte israelsk fjernsyn. De israelske styrkene som vokter veiene til og fra bosettingene, ble forsterket med tanks og armerte personellkjøretøyer for å øke sin ildkraft. Posisjonene beskytter bosettingen Gush Katif, den største bosettingen i Gaza.

- Opprøret er på randen av en begrenset krig med alle dens innebygde militære og legale implikasjoner, skriver den anerkjente analytikeren Ze'ev Schiff i avisa Ha'aretz.

I går ble fem palestinere og en israeler drept i angrep og sammenstøt i Gaza og på Vestbredden. Totalt har 256 mennesker mistet livet siden 28. september, de fleste ubevæpnete palestinere.

<B>UTÅLMODIGE:</B> Yassir Arafat truet i går med å sette sitt væpnede politi inn i konfronasjonen med israelerne i de okkuperte områdene.