Klarer ikke å stanse rublens fall

MOSKVA (NTB-AFP-Reuters): Den russiske sentralbanken innstilte all valutahandel i dag, bare få timer etter at Moskva Interbank hadde åpnet sine dører. Det er andre dag på rad at valutahandelen blir stanset fordi tilliten til rubel er borte, melder TV-stasjonen NTV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meglerne på Moskva Interbank tilbød 8,20 rubler for en dollar, som var noteringen da noteringene ble stanset i går. Men tilbudet fra desperate banker var raskt oppe i 11,09 rubler per dollaren. Det er langt over den øvre grense på 9,5 som regjeringen ville tillate, da rubelen ble devaluert mandag 17. august.

Milliardbeløp

Sentralbanken startet i dag moderat på samme rubelkurs som var gjeldende da valutabørsen stengte tirsdag kveld - 7,86. Sentralbanken har gjort det klart at det allerede er brukt milliardbeløp i dollar på å holde rubelkursen oppe, uten at det har hatt noen virkning.

  Dermed har rubelen sunket 29 prosent i verdi overfor dollaren på bare to dager, og myndighetene står helt maktesløse. Det er ikke kjent når valutaomsettingen blir gjenopptatt.