Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klarer ikke å ta kontroll over fengselsopprør i Venezuela

Krigslignende situasjon etter at godt bevæpnede innsatte startet opprør som nå har vart i fire dager.

UTEN KONTROLL: Her skyter soldater i nasjonalgarden i Venezuela tåregassgranater over muren nær El Rodeo-fengselet i Guatire, rundt 40 km fra Carcas. Bildet ble tatt i går. Foto:  AFP Photo/Leo Ramirez/Scanpix
UTEN KONTROLL: Her skyter soldater i nasjonalgarden i Venezuela tåregassgranater over muren nær El Rodeo-fengselet i Guatire, rundt 40 km fra Carcas. Bildet ble tatt i går. Foto: AFP Photo/Leo Ramirez/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nasjonalgarden i Venezuela sliter med å håndtere et fengselsopprør som har kommet ut av kontroll.

I går ble 36 innsatte eskortert fra et cellekompleks som ikke lengre er under opprørernes kontroll. Minst elleve av dem skal ha vært skadet, ifølge justisministere Tareck El Aissami.

General Luis Motta Dominguez sier disse var gislene til de voldelige opprørerne.

En styrke på rundt 5000 soldater kjemper om kontrollen av Rodeo-fengselet i Guatire. Det har vært en rekke skuddvekslinger mellom partene.

- Situasjonen er den samme. De bruker krigsvåpen mot oss, sier Rafael Contreras til nyhetsbyrået AP.

Han er en av de insatte som kontrollerer deler av fengselet, og insisterer på at de handler i selvforsvar mot nasjonalgarden.

- Vi er godt bevæpnet og bruker våpnene til å forsvare oss, sier Contreras.

Myndighetene og opprørerne strides om dødstallene. Ifølge justisminister El Aissami skal bare en innsatt og to soldater ha blitt drept, i tillegg til at minst 20 soldater har blitt skadet. Contreras sa derimot at det hadde skjedd 17 dødsfall i sammenheng med skuddveksling.