Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klarer ikke motstå den fristende Blå Lagunen

Men døde dyr, bæsj og bilvrak gjør badeparadiset til en giftsuppe nesten så sterk som klor.

BADEGLADE: Folk fra fjern og nær trosser sterke advarsler mot å bade i denne kulpen i Buxton, Derbyshire i Storbritannia. Foto: Rod Kirkpatrick/F Stop Press
BADEGLADE: Folk fra fjern og nær trosser sterke advarsler mot å bade i denne kulpen i Buxton, Derbyshire i Storbritannia. Foto: Rod Kirkpatrick/F Stop Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Tenk! Ville du svømme i ammoniakk (pH 11,5) eller klor (pH 12,6). Vel, dette er likt som i Den blå lagunen (pH 11,3)», heter det på skilt som henger godt synlig ved den innbydende kulpen i Buxton, Derbyshire i Storbritannia.

Kulpen, som egentlig er et vannfylt dagbrudd, er blitt et yndet badested for folk fra fjern og nær med sitt klare, blå vann, skriver Daily Mail.

Men badegjestene oppsøker det våte element på tross av sterke advarsler fra myndighetene. Store skilt gjør folk oppmerksomme på at vannet inneholder bilvrak, døde dyr, ekskrementer og søppel.

Helseplager Dette kan gi helseplager som hud- og øyeirritasjoner, mageproblemer, soppinfeksjoner og andre infeksjoner.

Til tross for farene, ser man av og til foreldre som drar rundt på barn med armringer i vannet, og kulpen blir stadig besøkt av familier og ungdomsgjenger som mer enn gjerne hopper i.

Ifølge lokalpolitiker Caitlin Bisknell har plassen tiltrukket seg badeglade mennesker i minst ti år nå. Problemet har økt de siste åra, etter at bilder av det vakre, blå vannet er spredd på internett.

- Vakkert Sist helg besøkte en familie fra Stockport Den blå lagunen. Gutter på fem og seks år lekte med gamle plastikkflasker og melkekartonger i vannet, mens mora Sam Ahmed så på fra sandbanken.

FORLOKKENDE: Den såkalte Blå Lagunen i Buxton i Storbritannia har fått sin vakre farge fra mineraler i steinen i det som opprinnelig var et dagbrudd før det ble fylt med vann. Foto: Rod Kirkpatrick/F Stop Press
FORLOKKENDE: Den såkalte Blå Lagunen i Buxton i Storbritannia har fått sin vakre farge fra mineraler i steinen i det som opprinnelig var et dagbrudd før det ble fylt med vann. Foto: Rod Kirkpatrick/F Stop Press Vis mer

- Jeg har fortalt barna at de ikke må svelge noe vann eller gå dypere enn til halsen. Det er så vakkert og blått her når sola står på, sier hun.

Forrige måned ble lokale myndigheter presentert et forslag fra innbyggere om å stenge av kulpen for publikumsbesøk.

- Men fordi området er i privat eie, kan verken politi eller myndigheter gripe inn, sier politiker Pam Reddy som slett ikke legger skjul på at kulpen representerer fare for helsa.

GIFTIG: Myndighetene fraråder folk å bade i den innbydende kulpen. Foto: Rod Kirkpatrick/F Stop Press
GIFTIG: Myndighetene fraråder folk å bade i den innbydende kulpen. Foto: Rod Kirkpatrick/F Stop Press Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media