SEIERHERREN? Høyres ordførere, og trolig ordfører i fire nye år, Fabian Stang får kyss av kona når har går videre fra valgvaken i Oslo sentrum.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SEIERHERREN? Høyres ordførere, og trolig ordfører i fire nye år, Fabian Stang får kyss av kona når har går videre fra valgvaken i Oslo sentrum.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Klart blå-grønt i Oslo

Sier de foreløpige resultatene. Miljøpartiet er trolig inne for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De borgerlige har så langt 30 mandater til bystyret og sosialistisk side 28 mandater. Miljøpartiet de grønne har et mandat, ifølge de siste tallene. Dette kan endre seg ettersom stemmene telles opp, følg med her for ferske tall.

Valgkampen i Oslo har vært spesiell hard i år, og selv om de borgerlige beholder flertall er det usikkert om dagens byråd består. Frp ligger an til å gjøre et katastrofalt valg.

- Frp går mest tilbake, men med Høyres fremgang så ligger borgerlig side an til mange mandater sammenlagt, sier avdelingsleder politikk og samfunn i Synovate, Kristin Pran, til Dagbladet.

Både Venstre og KrF er interessert i å komme i byråd, men ikke sammen med Frp.

Optimister i Høyre Høyre holder sin valgvake på Ballroom i Oslo. Da Oslos ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland ankom salen var det til trampeklapp og Tina Turners Simply the Best.

- Kjære venner, jeg kommer fra rådhuset, og det er fortsatt stemmer som kommer inn, så vi får være litt edruelige ennå, men det ser ut til at blir godt valg for Høyre, sier Stang og fortsetter:

- Hvis disse tallene skulle slå inn, ligger det stort ansvar på våre skuldre. Blir det gode tall utover kvelden, så fest og kos dere, men da har vi en stor jobb å gjøre fra og med i morgen, sier Stang mens forsamlingen klapper og musikken i Ballroom slås på.

Hjem til senga Dagbladet møtte Fabian Stang i det han forlot Høyres valgvake like før midnatt i kveld. Da var han på vei hjem for å legge seg, men litt tanker om Oslo etter valget har han og, mens kona venter like ved:

- Jeg skal følge meg prognosene utover natten. Jeg er en forsiktig herremann, så jeg liker å ha fasiten før jeg avsier noen dom, men prognosene har vært gode. Vi ønsker å samarbeide med de tre andre borgerlige partiene. Det har vi lagt vekt på i alt vårt arbeid, både i rådhuset og ellers, og vårt mål er jo at de tre vennene våre kan bli venner med hverandre sånn at vi kan få en bred allianse, sier Stang.

- Får vi ikke det til, så må vi finne ut hvordan vi best kan jobbe for å få til et borgerlig styre, sier han videre.

- Regjeringens feil Tidligere Oslo-byråd og Høyre-politiker Michael Tetzschner mener Regjeringen har hjulpet Høyre fram.

- Regjeringen har gjort en del av forarbeidet. Det har ofte vært intern splid i regjeringen, og den siste tiden har folk blitt minnet litt på det. Jeg tror Høyre vil få et strålende resultat og jeg ser ikke bort i fra at Høyre kan bli Oslos største parti, sa Tetzschner i ni-tida i kveld.

Resultatene like før 22.00: Klokka 21:50 ser resultatene slik ut (tallene i parentes er framgang eller tilbakegang):

Ap: 20 (+2), SV: 4 (-2), Rødt: 2 (-1). Totalt 28 mandater.

På høyresiden: H: 22 (+6) , Frp: 4 (-5), Krf: 1 (-1), Venstre: 5 (+1). De grønne: 1 (+1). Totalt 30 mandater.

Miljøpartiet de grønne ligger på ett mandat.

Følg med her for ferske tall