Klart borgerlig flertall på målingene i juni

79 mandater til de rødgrønne og 89 til opposisjonen.

BEDRE ENN REGJERINGEN: Meningsmålingene foretatt i juni tyder på at opposisjonspartiene får flertall ved stortingsvalget 14. september. Her er Lars Sponheim (V), Erna Solberg (H), Dagfinn Høybråten (KrF) og Siv Jensen (Frp). Foto: Berit Roald / SCANPIX
BEDRE ENN REGJERINGEN: Meningsmålingene foretatt i juni tyder på at opposisjonspartiene får flertall ved stortingsvalget 14. september. Her er Lars Sponheim (V), Erna Solberg (H), Dagfinn Høybråten (KrF) og Siv Jensen (Frp). Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Gjennomsnittet av ni meningsmålinger for juni gir et klart ikke-sosialistisk flertall i Stortinget. De rødgrønne regjeringspartiene får 79 mandater mot 89 for opposisjonspartiene. I tillegg kommer Rødt inn med ett mandat.

Gjennomsnitts- beregningen, som NTB har foretatt, viser ellers at det politiske landskapet synes å være meget stabilt før valget 14. september. De største avvikene sammenlignet med gjennomsnittet i mai, er en framgang på 0,7 prosentpoeng for Senterpartiet og en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng for Høyre.

De enkelte meningsmålingene spriker som vanlig ganske mye. Det største avviket på 6,6 prosentpoeng er for Frp som har 28,6 prosent som høyeste oppslutning og 22,0 prosent som lavest, med et gjennomsnitt på 26,1 prosent. Ap har et avvik på 6 prosentpoeng, 35,4 prosent som høyeste oppslutning og 29,4 prosent som lavest, med et gjennomsnitt på 32,8 prosent.

(NTB)