- Klart det blir litt murring i bygda når lokalavisa skriver

I kveld møtes SPs lokallag i Skjåk for å diskutere ordfører Rolv Kristen Øygards støtte til sin overgrepsdømte bror. Ordføreren er invitert, men får først komme inn etter at styret har diskutert ferdig.

STØTTET BROREN I RETTEN: Lokalavisa Fjuken har vært sterkt kritisk til at Skjåk-ordfører Rolv Kristen Øygard i retten skjøv deler av skylden i overgrepssaken mot hans bror, Rune Øygard, over på offeret, den nå 17 år gamle jenta. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet/NTB Scanpix
STØTTET BROREN I RETTEN: Lokalavisa Fjuken har vært sterkt kritisk til at Skjåk-ordfører Rolv Kristen Øygard i retten skjøv deler av skylden i overgrepssaken mot hans bror, Rune Øygard, over på offeret, den nå 17 år gamle jenta. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lokalavisa Fjuken i Skjåk krever en offentlig unnskyldning etter senterpartietordfører Rolv Kristen Øygards uttalelser i saken mot sin overgrepsdømte bror, tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard.

I kveld skal SPs lokallag i Skjåk ha et møte om saken.

- Man kan ikke forutse utfallet av et møte som ennå ikke er avholdt. Rolv Kristen Øygard er invitert og kommer til møtet, men han får ikke komme inn i starten av møtet, sier Senterpartiets leder i Skjåk, Per Lars Lien til Dagbladet.

- Full tillit Til Fjuken har Lien uttalt at både styret og kommunestyregruppa i Skjåk senterparti har full tillit til ordføreren.

- Jeg har pratet med alle sammen. Vi har full tillit. Men nå er tida inne for å roe ned og avslutte denne saken. Både media, politikere og andre må kjenne ansvar for å bidra til dette, uttalte Lien til Fjuken tidligere denne uka.

Fjuken har vært sterkt kritisk til at Skjåk-ordføreren i retten skjøv deler av skylden i Øygard-saken over på offeret, den nå 17 år gamle jenta.

Rolv Kristen Øygards bror, tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard, ble sist torsdag dømt til fengsel i ett år og tre måneder for seksuelle overgrep mot jenta. Han ble frifunnet for det alvorligste tiltalepunktet om samleie med barn under 14 år.

Reaksjoner i bygda Lokalavisa Fjuken skriver på lederplass at «Rolv Kristen Øygard påstår at han har klart å skille mellom rollene som bror og ombudsmann. Det har han ikke gjort».

Både avisa og mange i bygda krever nå en offentlig unnskyldning fra Øygard og Senterpartiet. Saken har skapt store bølger og diskusjonen går høyt på Fjukens side på Facebook.

Mange uttrykker sterk misnøye med hvordan ordfører Rolv Kristen Øygard har håndtert saken. Og nå har altså den lokale partiledelsen bestemt at det skal avholdes møte om saken i kveld.

- Det er klart det blir litt murring i bygda når lokalavisa skriver slik om en sak. men den største viraken er nok i media, sier Per Lars Lien til Dagbladet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Skjåk-ordfører Rolv Kristen Øygard.