OVERRASKET: Nestleder i Den rettsmedisinske kommisjon, Gunnar Johannessen, sier han er overassket over opplysningene til NRK om at det skal være full splid om Breivik-rapporten i kommisjonen. Foto: Jacques Hvistendahl
OVERRASKET: Nestleder i Den rettsmedisinske kommisjon, Gunnar Johannessen, sier han er overassket over opplysningene til NRK om at det skal være full splid om Breivik-rapporten i kommisjonen. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Klart det er diskusjoner i kommisjonen

Det sier Gunnar Johannessen i Den rettsmedisinske kommisjon. Ifølge NRK er det full splid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre av de sju kommisjonsmedlemmene som skal vurdere rapporten om Anders Behring Breivik, skal mene at rapporten om massemorderen ikke holder mål, melder NRK.

Mange har ment mye om rapporten etter at det 29. november ble kjent at Breivik ble erklært strafferettslig utilregnelig og paranoid schizofren. Ifølge NRK skal minste tre av kommisjonsmedlemmene ha store innvendinger mot rapporten.

- Diskusjoner Spesielt nestlederen, spesialist i psykiatri Gunnar Johannessen, er kritisk til konklusjonen om at terrorsiktede er psykotisk og dermed strafferettslig utilregnelig, ifølge NRK.

Johannessen ønsker ikke å kommentere NRKs opplysninger overfor Dagbladet.

- Men det er klart er diskusjoner i kommisjonen. Hva vi diskuterer internt er taushetsbelagt, sier Johannessen til Dagbladet.

Han ønsker ikke å kommentere om det full splid i kommisjonen, men sier han er overrasket over NRKs opplysninger.

- Jeg vet ikke hvor de har dette fra, sier han.

Leder for gruppa, Karl Heinrik Melle, har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld, men har tidligere sagt at de har håp om å komme med sin konklusjon før nyttår.

Ifølge NRK skal det være uenighet om Breivik er psykotisk. Andre skal være kritiske til de rettssakkyndige Torgeir Husby og Synne Sørheim ikke diskuteres terroristens ideologiske overbevisning i rapporten. Dessuten skal det være uenighet om Breivik faktisk lider av total funksjonssvikt.

Unntaksvis Det er svært sjelden at man ber de sakkyndige om en tilleggserklæring.

I 2010 ble det satt bemerkninger i 14 prosent av sakene. Bare for åtte prosent av de 553 sakene kommisjonen behandlet ble det bedt om tilleggserklæring.

At kommisjonen skal be om at helt nye sakkyndige skal skrive en nye rapport skjer helt unntaksvis, melder NTB.