ÅPEN HØYTIDSAFTEN:  Denne pinsen kan bli den siste med lørdagsstengt pol. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ÅPEN HØYTIDSAFTEN: Denne pinsen kan bli den siste med lørdagsstengt pol. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Klart for åpent vinmonopol på høytidsdager

Regjeringens forslag om å holde Vinmonopolet åpent på høytidsaftener får flertall med støtte fra Venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre vil stemme for forslaget fra regjeringen om å la Vinmonopolet ha åpent på jul-, nyttårs-, påske- og pinseaften, pluss valgdager, skriver Vårt Land. Dermed kan denne pinsen bli den siste med lørdagsstengt pol.

- Dette har vi brukt fryktelig lite tid på. Det var en del av samarbeidsavtalen med regjeringen, så det står ved lag, sier Ketil Kjenseth, stortingsrepresentant for Venstre i helse- og omsorgskomiteen.

KrF godtok i høst forslaget fra regjeringspartiene om å åpne Vinmonopolet disse dagene som en del av regjeringsforhandlingene, men har nå ombestemt seg.

KrF-leder Knut Arild Hareide håper at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil sørge for at regjeringen trekker forslaget for julaftens del.

Hareide viser også til at Vinmonopolet selv ikke har funnet ut hvordan åpent pol julaften skal løses innenfor arbeidstidsbestemmelsene. Ansatte på Vinmonopolet har tariffestet fri jul-, nyttårs-, påske- og pinseaften. Før Vinmonopolet kan holde åpent disse dagene, må overenskomstene med fagforeningene Handel og Kontor, STAFO og Akademikerne endres.

På julaften ønsker Vinmonopolet selv å opprettholde forbudet mot salg, kom det fram i høringsrunden.

(NTB)