Klart for Arbeiderpartiets Spice Girls

De er kvinner. De møtes regelmessig. De har vært aktive Ap-politikere, men gjør nå karriere utenfor partiet. Kvinneklanen kaller seg Spice Girls. Nå kan flere av dem bli brukt i Stoltenbergs regjeringsapparat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er erfarne kvinner som tilhører det fast etablerte Ap-kvinnenettverket som de selv har gitt det kuriøse navnet Spice Girls. De har enten erfaring fra regjeringsapparatet under Gro Harlem Brundtland - eller fra Oslo-politikken - men har alle gjort karriere utenfor politikken. Det som først og fremst teller mot dem, er at de lenge har vært på Jens-fløyen i partiet - og blir ansett å tilhøre «modernistene». Bitterheten mot nettopp dette miljøet er stor i kretsen rundt Jagland.

Ingen kommentar

  • En Spice Girl som har vært en gjenganger i statsrådsspekulasjoner er Signe Horn - inntil nylig aktiv i Oslo-politikken, hvor hun også har vært byråd, nå informasjonsrådgiver hos Woldsdal & Partner. Signe Horn har tidligere jobbet for nettopp Jens Stoltenberg.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette nå, sier Horn.

Men da Dagbladet i jula presenterte «Spice Girls» for første gang, under tittelen «Maktkvinnenes ukjente allianser», sa Signe Horn:

Viktig nettverk

- Mine nettverk har vært viktige for å få jobb, verv og nye utfordringer. Dette er også gode miljøer å sende ut signaler i, sa Horn den gang.

  • 1000-årsgeneral Gro Balas er en annen Spice Girl som ofte nevnes. Hun er imidlertid ikke aktuell hvis Bjørn Tore Godal blir å finne i regjeringen.

Gro Balas nekter på det mest bestemte å kommentere Spice Girls-nettverket.

  • Kanskje det heteste navnet fra dette nettverket er Gros lillesøster, Hanne Harlem . Harlem har gjort kometkarriere i Hydro, hvor hun nå er direktør og kan raskt være å finne på Jens' statsrådsliste. Hun har bakgrunn i politikken som Oslo-byråd.

Av de andre Spicene kan flere bli å finne i regjeringsapparatet - uten at de nødvendigvis bekler selve statsrådsposten.

  • Guri Wormdal er nå informasjonssjef i NetCom
  • Inger Elise Birkeland , tidligere rådgiver ved statsministerens kontor
  • Lene Løken , direktør i Film & Kino
  • Inger Johanne Kvarme , underdirektør i Helse- og sosialdepartementet

lajla.ellingsen@dagbladet.no

per.ellingsen@dagbladet.no

kirsten.karlsen@dagbladet.no