Klart for AS Norman

Mens offentlig sektor under Victor Normans ledelse blir konkurranseutsatt og organisert i AS, vil statsrådens departement gjøre seg uunnværlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag legges nemlig et internt utkast til sluttrapport for omstillingen i Arbeids- og administrasjonsdepartementet fram på statsrådens kontor. Et utkast som ikke bare legger opp til en storstilt konkurranseutsetting, men også mer makt til Normans nye superdepartement:

«Departementets posisjon i departementsfellesskapet er ikke så sterk som det fortjener. AAD må framstå mer som et helhetlig departement. I dag er overbygningen for svak,» heter det i første kapittel.

Uunnværlig

- I realiteten er Norman i ferd med å bygge ut departementet og gi det mer makt. Det stikk motsatte av hva som skjer ellers i Europa, sier en kilde i AAD til Dagbladet.

Norman planlegger et rent servicedepartement hvor så mye som mulig av tjenesteytingen skal konkurranseutsettes. Det rammer blant annet Statsbygg, Statskonsult og Forvaltningstjenesten. Departementet skal være rådgivende, kontrollerende og samordnende, heter det, men ifølge sluttrapporten også langt på vei gjøre seg uunnværlig:

«Departementet skal bevege seg bort fra regelstyring, og i kraft av sin kompetanse, leveringsdyktighet og kvalitet bli en attraktiv rådgiver for departementsfellesskapet og offentlig sektor for øvrig», heter det i rapporten.

- Det må jo være ethvert departements mål å være uunnværlig. Men bare hvis vi er gode nok, sier Victor Norman.

MYE VIL HA MER: Victor Norman mener at ethvert departement bør prøve å gjøre seg uunnværlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer