<strong>IKKE LYDDEMPET:</strong> De er nye og fine, men sex-garasjene som straks åpner i den sveitsiske byen Zürich tilbyr lite privatliv. Foto: STEFFEN SCHMIDT / EPA
IKKE LYDDEMPET: De er nye og fine, men sex-garasjene som straks åpner i den sveitsiske byen Zürich tilbyr lite privatliv. Foto: STEFFEN SCHMIDT / EPA Vis mer

Klart for drive-in-prostitusjon

I Zürich var det jungelens lov som gjaldt på prostitusjonsmarkedet. Her er mottrekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Direkte demokrati er en herlig ting. Da innbyggerne i den sveitsiske byen Zürich fikk muligheten til å stemme over etableringen av en liten sex-landsby på en av byens gamle industritomter, lot de ikke den sjansen gå fra seg.

Om ei snau uke kan byens sex-hungrige menn benytte seg av tilbudet drive-in-prostitusjon.

Typisk sveitsisk presisjon The Daily Telegraph, som omtaler saken, bemerker at de ni garasjelignende båsene er bygget med typisk sveitsisk presisjon: Kundene må følge en tydelig oppmerket rute hvor opp mot 40 prostituerte vil være stasjonert. Her kan de plukke med seg ei heldig jente, avtale pris og trille videre inn i et av mange treskur.

Puleskuret er utstyrt med alarm som jentene kan benytte dersom der føler seg truet. Eventuelt kan de jo banke i veggen til båsen ved siden av, og håpe at kunden der inne er litt greiere.

Det sjarmerende tiltaket er et av flere grep myndighetene i Zürich har tatt for å få bukt med omfattende gateprostitusjon. Det er eksempelvis etablert egne sex-soner, inkludert sex-garasjene, der det er tillatt å kjøpe sex. Menn som kjøper sex utenfor disse områdene risikerer bøter opp mot 3000 kroner.

- En jungel I Sveits har det vært debatt om dette, men ikke først og fremst om prostitusjon som sådan. Det viktigste i debatten har vært hvorvidt det er riktig at offentlige midler skal benyttes til å oppføre sex-garasjene. Prislappen ble på drøyt 13 millioner kroner.

- Vi vil regulere prostitusjonen fordi det fram til nå har vært jungelens lov som har vært gjeldende, sier Michael Herzig, fra Zürich' sosialdepartement til The Daily Telegraph.

- Det var for eksempel hallikene som bestemte prisen. Vi forsøker å bedre situasjonen for de prosituerte, for deres helse og sikkerhet, mens også for befolkningen i byen, fortsetter han.

I Sveits er nemlig myndighetene med på å bestemme prisen. Prostitusjon er lovlig, og for hver natt den prostituerte jobber er hun nødt til å betale 33,50 kroner i skatt.

<strong>PÅ RAD OG REKKE:</strong> Plakater oppfordrer prisverdig nok til sikker sex. Foto: STEFFEN SCHMIDT / EPA
PÅ RAD OG REKKE: Plakater oppfordrer prisverdig nok til sikker sex. Foto: STEFFEN SCHMIDT / EPA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer