Klart for gasskraftverk på Skogn

Det går mot bygging av gasskraftverk på Skogn i Nord Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Industrikraft Midt-Norge er det bare sluttforhandlingene med Statoil om kjøp av gass som gjenstår, melder NRK.

Industrikraft har allerede konsesjon. Klarer selskapet å forhandle fram en lønnsom avtale med Statoil, kan gasskraftverket på Skogn stå ferdig i 2009.

Viktig for lokalmiljøet

Blir det planlagte gasskraftverket en realitet, betyr det at det vil bli bygget en gassledning som skal gå fra Tjeldbergodden til Skogn. Her har både Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommunene sagt seg villige til å investere.

Trondheims ordfører Rita Ottervik sier at denne rørledningen er svært viktig når det gjelder arbeidsplasser i området.

Misfornøyd Bondevik

Statsminister Kjell Magne Bondevik er ikke fornøyd med at det skal bygges gasskraftverk med forurensende teknologi. Han påpeker at konsesjonene ble gitt da Arbeiderpartiet satt i regjering.

– Som en del av samarbeidsregjeringens politiske plattform ble vi enige om at det ikke skal gis nye konsesjoner til gasskraftverk hvis det ikke renses for CO2 eller kommer inn i et Kyoto-kvotesystem, sier Bondevik.

Leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken, sier til NRK at et nytt gasskraftverk vil innebære at Norge bryter sien internasjonale klimaforpliktelser.

Han mener at Bondevik ikke bør gå av, men bruke den makten han har som statsminister til å gjøre om utslippstillatelsen slik at bygging av gasskraftverk på Skogn blir uaktuelt.

Klart på Kårstø

Det er allerede bestemt at Naturkraft skal bygge gasskraftverk på Kårstø i Rogaland.

Det nye gasskraftverket på Skogn vil imidlertid bli dobbelts så stort og slippet ut dobbelt så mye CO2. Kraftverket skal produsere seks milliarder kilowatt timer og kommer til å slippe ut opp mot to millioner tonn CO 2 i året.

(ANB)