Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klart for gigantisk oljebudrunde i Irak

Forhandlere fra 44 internasjonale oljeselskaper har samlet seg i Bagdad for å delta i budrunden på nye irakiske oljekonsesjoner. Statoil er blant de inviterte.

 ETTERTRAKTET:  Oljefeltene ved Al Ratka sto i flammer i mars 2003. Denne mannen er på vei fra landsbyen Imam Anas med eiendelene sine.

Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet
ETTERTRAKTET: Oljefeltene ved Al Ratka sto i flammer i mars 2003. Denne mannen er på vei fra landsbyen Imam Anas med eiendelene sine. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Forhandlere fra 44 internasjonale oljeselskaper har samlet seg i Bagdad for å delta i budrunden på nye irakiske oljekonsesjoner. Statoil er blant de inviterte.

Myndighetene i Irak skulle fredag begynne å hente inn bud på utbyggingen av tre av verdens største oljefelter. Sammen med det norske selskapet deltar blant annet giganter som Shell, ExxonMobil og russiske Rosneft i konkurransen.

Regjeringen i Bagdad har desperat behov for milliardinntektene som oljen fra de nye feltene vil gi. Ifølge nyhetsbyrået Reuters var det ventet knivskarp konkurranse mellom de internasjonale oljegigantene under budrunden fredag og lørdag.

- Konkurransen omfatter flere irakiske oljefelter som i dag enten er underutbygd eller ikke utbygd i det hele tatt. Økonomisk sett er dette uhyre viktig, sier analytikeren Alex Munton til nyhetsbyrået AFP.

De to største feltene der det nå skal tildeles konsesjoner, er West Qurna-2 i det sørlige Irak og Majnoon lenger øst nær grensen mot Iran. Disse feltene er beregnet å inneholde henholdsvis 12,9 og 12,6 millioner fat råolje. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media