Klart for hamstring

Foreløpig er det rolig i butikkene. Polet har litt ekstra trafikk i dag, men den store hamstredagen blir trolig i morgen. For streiken kommer til å føre til at flere varer forsvinner fra hyllene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En uhøytidelig rundspørring Dagbladet :på nettet foretok tidlig i ettermiddag viser at folk flest tar streiken med ro. På matvarebutikkene var det vanlig fredagstrafikk, mens Vinmonopolet i Møllergata i Oslo sentrum kan melde om litt mer enn normalt fredagsrush.

- Det har nok vært litt flere enn vanlig her i formiddag, sier butikksjef Linda M. Lund ved utsalget til Vinmonopolet i Møllergata. - Men folk har mange spørsmål om hvordan streik kommer til å ramme.

Men køene kan nok bli lengere både på polet og i matvareforretningene allerede i morgen. Når det blir offisielt hvem som kommer til å bli tatt ut i streik fra onsdag ettermiddag blir det samtidig klart hvilke sektorer som blir rammet.

Planene klare

May Britt Myhren er innom Rimi i Akersgata for å handle en liten pose med mat. - Jeg har allerede planlagt hva jeg skal gjøre i morgen. Da blir det storinnkjøp av nødvendige varer. Som tobarnsmor må man sikre seg at man er forberedt.

Brita Schaffer Dahl kommer til å handle som normalt.

- Jeg kjøper det jeg trenger i Sverige og brød det kan jeg bake.

Åse Løvgren sier at hun støtter streiken, men frykter heller ikke konsekvensene for seg selv.

- Jeg har ennå ikke tenkt over om det blir nødvendig å kjøpe inn noe ekstra.

<B>KØ I MORGEN: Ingen kø i dag, men lørdag blir det nok mer folk en vanlig i butikkene.
KØ I MORGEN? Foreløpig er det bare litt mer kunder enn vanlig på polet, men butikksjef Linda M. Lund får mange spørsmål om konsekvensene av en streik.
HAMSTRER I MORGEN: -Med to barn i huset tar jeg ingen sjanser og gjør storinnkjøp i morgen, sier Mai Britt Myhren.