Klart for hasjmarsj i Trondheim

Med kommunens velsignelse kan demonstrasjonen til støtte for bruk av cannabis gå av stabelen på torget i Trondheim 4. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Formannskapet overprøvde ordfører Liv Sandvens innstendige råd om å si nei til at organisasjonen Normal får benytte torget den aktuelle dagen. Vedtaket ble fattet med knappest mulig margin, skriver Adresseavisa.

Alliansen Venstre, Høyre, Frp og SV samlet seg om at demonstrasjonen dreier seg om ytringsfrihet, og at det derfor blir galt å si nei selv om det dreier seg om ulovlige rusmidler.

- Dersom ulovligheter skulle oppstå i forbindelse med arrangementet, er det politiets oppgave å slå ned på disse, sier Venstres kommunalråd Thorbjørn Bratt. Han vil ikke at kommunen skal legge begrensninger på organisasjonen Normals rett til fri meningsytring.

Bratt fikk motbør fra Arbeiderpartiets kommunalråd Rita Ottervik som pekte på kommunens aktive arbeid for å motvirke bruk av narkotika og andre rusmidler, blant annet gjennom kommunens deltakelse i «Byer mot dop».

Den planlagte demonstrasjonen har vakt betydelig oppsikt, og Ungdom Mot Narkotika har reagert kraftig på at Trondheim kommune ikke tar klar avstand fra bruk av hasj og marihuana ved å nekte å tillate bruk av torget.

(NTB)