Viggo Kristiansen:

Klart for ny vurdering

Nå skal Viggo Kristiansens ønske om en ny Baneheia-rettssak vurderes av Gjenopptakelseskommisjonen.

SKAL VURDERES: Gjenopptakelseskommisjonen skal vurdere det som omtales som nye bevis i Baneheia-saken. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet
SKAL VURDERES: Gjenopptakelseskommisjonen skal vurdere det som omtales som nye bevis i Baneheia-saken. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag og torsdag møtes Gjenopptakelseskommisjonen for å vurdere det advokaten til drapsdømte Viggo Kristiansen mener er nye bevis i saken.

- Jeg vet ikke om vi blir ferdige i løpet av de to dagene som er satt av til denne saken. Jeg håper at vi blir det, men det er for tidlig å si noe sikkert, sier Siv Hallgren, leder for Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker, til NTB.

Onsdag klokka 9 møtes kommisjonen til et ni timer langt møte for å vurdere det Viggo Kristiansens advokat, Arve Sjødin, mener er nye bevis i saken. Det er også satt av seks timer på torsdag til å vurdere saken.

- Kan bli flere møter

Viggo Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring (10 års minstetid), etter at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Han har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Medtiltalte Jan Helge Andersen tilsto og ble dømt til 19 års fengsel. Han er løslatt etter å ha sonet dommen.

Kristiansen har ventet siden november 2017 på at Gjenopptakelseskommisjonen skal behandle hans sjette søknad, og nå er altså saken under behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer