Klart for nye Bondevik

Valgvinden blåser Høyres og KrFs vei: Meningsmålingene tyder på at Stoltenberg-regjeringen ikke får fortsette, og i tillegg at en ny sentrumsregjering er usannsynlig. Bondevik får regjeringsoppdraget sammen med Høyre, til tross for at Jan Petersens parti vil bli størst i en Høyre-KrF-koalisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flertallsgrunnlaget får de fra Fremskrittspartiet, som Bondevik (foreløpig) ikke vil regjere sammen med. Men Carl I. Hagen får et solid plaster på såret: Han kan bli stortingspresident, og dermed avslutte karrieren med en stilling som innebærer så mye pompøs verdighet at hans ambisjoner likevel blir oppfylt.

STATSMINISTER:

Kjell Magne Bondevik (53), KrF, Møre og Romsdal. Uten konkurranse: statsministerposten er en forutsetning for at KrF og Bondevik vil regjere sammen med Høyre.

UTENRIKSMINISTER:

Jan Petersen (54), Høyre, Akershus. Også Petersen er uten konkurranse: med Bondevik som statsminister må regjeringens nest fornemste post bli Petersens. Selv Knut Vollebæks brede smil og erfaring kan ikke forhindre det.

FINANSMINISTER:

Per-Kristian Foss (50), Høyre, Oslo. Også den nest viktigste ministerposten går til Høyre, som har flere solide kandidater i tillegg til Foss: tidligere finansminister og nåværende direktør i Finansnæringens Hovedorganisasjon, Arne Skauge, stortingsrepresentantene Børge Brende og Erna Solberg og tidligere finansbyråd i Oslo, Heidi Larssen. Men Foss har vært på Stortinget i over 20 år, og har alt som trengs for å fylle denne nøkkelstillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer